|

FETÖ’ye Alman koruması

Terör örgütü PKK'ya arka çıkan Almanya, FETÖ'ye de kol kanat geriyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Avrupa'ya kaçan FETÖ üyeleri Almanya'ya sığınıyor. Göçmen Bürosu kayıtlarına göre Türkiye'den 8 ayda 311 kişi iltica talebinde bulundu. Bu sayının daha artması bekleniliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 22:58 - 19/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Başarısız darbe kalkışmasının hemen sonrasında çoğunluğu Ege sahilleri üzerinden olmak üzere kaçak yollardan gruplar halinde Avrupa'ya kaçan FETÖ mensupları, gittikleri ülkelerden bir bir siyasi oturum belgeleri aldıkları tespit ediliyor. Ortaya çıkan istatistiklere göre, FETÖ mensuplarına en fazla kucak açan ve destek veren ülke ise Almanya.



4 BİN KİŞİ KABUL EDİLDİ!


Almanya Federal Göçmen ve Mülteci Bürosu (BAMF) kaynaklarından alınan bilgilere göre, 2016 yılında ilk 8 ayında 311 kişi irtica başvurusu yaparken başarısız darbe girişiminden hemen sonra bir başvurularda bir patlamanın yaşandığı kaydedildi. Kaynaklar, hali hazırda son 10 ayda başvuru yapan ve kabul edilen Türk vatandaşı sayısının 4 bin 437 kişi olduğunu belirtiyor.



SAYILAR 2017'DE ARTABİLİR


Almanya'da yapılan irtica başvurularına bakıldığında, 2015 yılının tamamında Almanya'ya iltica başvurusu yapanların sayısı bin 767 kişi olurken, 2014 yılında da bin 806 kişi olduğu kaynaklar tarafından ifade ediliyor. Konu ile ilgili bir fizibilite çalışması başlatan Federal Meclis İçişleri Komitesinin, İrtica başvurularındaki oransal artışın ve olası sonuçlarının değerlendirilmesine yönelik bir çalışmasını Aralık ayında sonuçlandırması bekleniyor. Komisyon başkanı Sözcüsü Stephan Mayer'in de komisyon iç görüşmelerinde bu sayıların 2017'de daha da artabileceği uyarısı yaptığı öğrenildi.



#FETÖ
#PKK
#Göçmen Bürosu
8 yıl önce