|

Darbe mesajlarını doğruladı

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gergeş, ülkesinin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin bilgilerine ilişkin açıklama yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 03:32 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yusuf el-Uteybe
Yusuf el-Uteybe

Gergeş, Türkiye ve Katar’ı hedef alan ve uluslararası yayın organlarında yer bulan e-posta yazışmalarının doğru olduğunu kabul etti.

FETÖ darbesine aktif destek verdiği iddia edilen Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Washington büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’ye ait olduğu iddia edilen e-postalar, Global Leaks adlı hacker grubu tarafından ABD basınına sızdırılmıştı. Yayınlanan e-postalar, Büyükelçinin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğunu ve Türkiye ile Katar’a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıklarını gösterdi. Sızan e-postalarla, FETÖ’cü 15 Temmuz darbe girişiminin ardındaki aktörleri tek tek ortaya çıkarmıştı.


Trajik sayfa açabilir
Doha'yı işgalle tehdit eden BAE Dışişleri Bakanı Gergeş, Ankara'nın kararından duyduğu rahatızlığı ortaya koydu. Gergeş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Katar'ı krizi tırmandırmakla da suçladı. Gergeş, şunları kaydetti: “Kafası karışmış kardeş ülkenin krizi tırmandırması ve iki Arap olmayan ülkeden yardım talep edip, bir tanesinden de askeri koruma istemesi, krizde yeni bir trajik sayfa açabilir”


#​Birleşik Arap Emirlikleri
#Enver Gergeş
#FETÖ
7 yıl önce