|

Bir kez daha istedik

Pensilvanya’da yaşayan teröristbaşı Fetullah Gülen’in iadesini talep eden Türkiye, bu süreçte ABD’ye önemli bilgi ve belge gönderdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:02 - 7/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen’in iade süreciyle ilgili ABD’ye gitti ve önemli temaslarda bulundu. Ancak tüm bunlara rağmen Gülen’in iadesine ilişkin Obama yönetiminde hiçbir sonuç alınamadı. ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi Obama’dan devralmasının ardından Türkiye ile ABD arasındaki teröristbaşının iadesine yönelik trafik hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15-17 Mayıs’taki ziyareti öncesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün ABD’ye gitti.

YENİ DELİLLERİ PAYLAŞACAK

Bozdağ, ABD’nin yeni Adalet Bakanı Jeff Sessions ile Washington’da bugün biraraya gelecek. İki bakanın bir numaralı gündemi ise teröristbaşı Gülen’in iadesi olacak. Bakan Bozdağ, Gülen’in iadesine ilişkin ABD’ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgi verecek. 15 Temmuz’un Gülen’in emir komutasında gerçekleştiğine dair bilgi ve belgeleri paylaşacak Bozdağ, geçici tutuklanma talebini de gündeme taşıyacak. Elde edilen yeni delilleri de muhatabıyla paylaşması beklenen Bozdağ’a, FETÖ soruşturmalarında görevli bazı savcılar da eşlik ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Büro’da görevli Ramazan Dinç, Ali Alper Saylan ve İstiklal Akkaya heyetlerarası görüşmelere katılacak. Savcılardan Dinç, kalkışmanın merkez üssü Akıncı’ya ilişkin soruşturmaya, Akkaya Genelkurmay’ın işgali dosyasına, Saylan ise Çankaya Köşkü, Genelkurmay ve TRT gibi kurumlara baskın yapan FETÖ’cülere ilişkin dosyaya bakıyor.

  • Trump’tan sorulacak
  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da 5 Mayıs günü ABD’ye gitmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 15 Mayıs günü ABD’ye hareket edecek. ABD’nin yeni başkanı Trump ile ilk kez yüz yüze görüşecek olan Erdoğan’ın en önemli gündem maddelerinden birisi teröristbaşı Gülen’in iade süreci olacak. Erdoğan, Trump’tan Gülen’in iadesini isteyecek. Trump yönetimindeki ABD, dosyaya ilişkin ilk kez bir adım atarak Gülen’in Kanada’ya kaçma iddialarına ilişkin Türkiye’den bilgi talep etmişti. Adalet Bakanlığı’nın buna ilişkin ABD’ye gönderdiği belgelerde, FETÖ tarafından Kanada’da satın alınan çiftliğin adresi, kimler tarafından ve ne zaman satın alındığına ilişkin bilgiler yer alıyordu.
#Bekir Bozdağ
#ABD
#Donald Trump
#FETÖ
7 yıl önce