|

Başbakan Yıldırım: Her 'evet' kirli hesapları bozacak​

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC'de halka hitap etti. KKTC'nin müzakerelerdeki tutumunu bütün dünyanın hayranlıkla izlediğini belirten Yıldırım, "Enosis hayali tekrar hortladı. Türkiye daima Kıbrıs Türkünün yanında olacaktır." ifadelerini kullandı. 16 Nisan'daki referanduma ilişkin Yıldırım, "Avrupa ne kadar engellerse engellesin sandıklar "evet" ile dolacak. Her "evet" kirli hesapları bozacak​" dedi.

Yeni Şafak
20:26 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:45 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım
Başbakan Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Lefkoşa'da konuştu.



Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:



Beraber olduğumuz sürece sırtımızı hiç kimse yere getiremez. Türkiye'den gelen vatandaşlarımızın sorunlarını adım adım çözüyoruz. Her türlü sorunu çözeriz, yeter ki gönüller bir olsun.



Kıbrıs'ta adil, kalıcı, kapsamlı bir çözümden yanayız. Kıbrıs Türkünün haklarının sonuna kadar takipçisi olacağız. Türkiye'de ne varsa Kıbrıs'ta da o olacak.



'Enosis' hayali hortladı


Müzakerelerde KKTC'nin yapıcı tutumunu bütün dünya hayranlıkla izledi. 'Enosis' hayali tekrar hortladı. Türkiye daima Kıbrıs Türkünün yanında olacaktır.



Türkiye daha güçlü


Türkiye dev yatırımlarla dünyanın en büyük projelerini gerçekleştiriyor. Dünyada ilk defa Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a su getiren ülkenin adı Türkiye. Türkiye artık eski Türkiye değil, her zamankinden daha güçlü.



Avrupa ne kadar engellerse engellesin sandıklar "evet" ile dolacak. 16 Nisan'da lider Türkiye'yi daha ileri taşıyacağız.



Her "evet" kirli hesapları bozacak


PKK, FETÖ ve DAEŞ "hayır" diyor. Avrupa ne kadar engellerse engellesin sandıklar "evet" ile dolacak. Her "evet" oyu KKTC'yi daha güçlü yapacak. 15 Temmuz'da KKTC Türkiye'ye anlamlı bir destek verdi. Anayasa değişikliğiyle gücümüz, etkinliğimiz artacak. Mesele memleket meselesidir, mesele gelecek nesile güçlü Türkiye bırakma meselesidir. Her "evet" kirli hesapları bozacak.




#Başbakan
#Binali Yıldırım
#KKTC
8 yıl önce