|

Aşırı sağcılar dersini aldı

Her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapan Avrupalı ırkçıların, AK Parti'yi ACRE üyeliğinden çıkarma talebi ezici çoğunlukla reddedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 00:40 - 3/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti'yi temsilen eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da toplantıya katıldı.
AK Parti'yi temsilen eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da toplantıya katıldı.

Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (ACRE) içerisinde yer alan bazı aşırı sağcı üyelerin, AK Parti'nin gruptan çıkartılması talebi reddedildi. Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen ACRE olağanüstü konsey toplantısına, AK Parti'yi temsilen eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Van Milletvekili ve ACRE Konsey Üyesi Burhan Kayatürk ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran katıldı. Toplantıda AK Parti adına Bozkır konuştu. Toplantıya katılan ACRE Konsey üyelerinin büyük çoğunluğunun oyuyla AK Parti'nin, ittifakın kuruluş ilkelerini ihlal etmediği, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine uygun hareket ettiği teyid edildi. Oylamada AK Parti'nin ittifak üyeliğinin devamına karar verildi.



FETÖ ARGÜMANLARI


Oylamada 28 üye AK Parti üyeliğinin devamı, 7 üye ise karşı oy kullandı. AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz, toplantıda önergeyi verenler adına söz alan Lüksemburglu üyenin, daha çok HDP ve FETÖ üyelerinin Türkiye dışında kullandığı argümanların aynısını kullandığını söyledi.


#Avrupa Parlamentosu
#Volkan Bozkır
#AK Parti
8 yıl önce