|

AB'nin 'terörü sahiplenen' kriterleri

Uzun yıllardan beri terör örgütü PKK'ya kucak açan AB üyesi ülkeler, FETÖ'yü de sahiplenmeye başladı. Belçika'da mahkeme 36 PKK'lı yöneticinin yargılandığı davada kararını açıkladı. Mahkeme AB'nin terör listesinde olan PKK'yı 'silahlı mücadele' gerekçesiyle terör suçu saymadı.

Yeni Şafak
09:16 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 4/11/2016 Cuma
Diğer

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında derin bir sessizliğe bürünen ve Türkiye'nin yanında yer almayan AB ülkeleri FETÖ mensuplarını korumaya aldı. Darbe girişiminden günler sonra 'Türkiye'nin yanındayız ama...' cümleleri kuran AB üyesi ülkeler, darbecilere ise sahip çıktı. FETÖ'den aranan birçok savcı ve hakime ev sahipliği yapan AB, FETÖ'nün yanı sıra terör örgütü PKK'ya da sahip çıkıyor. Star gazetesinin haberine göre, AB son dönemde hem FETÖ hem de PKK'yı koruma altına aldı. AB'nin terör listesinde olmasına rağmen, Belçika PKK'nın üst düzey isimlerini serbest bıraktı ve mahkeme aldığı karar ile teröre sahip çıktı.



  1. Belçika terör örgütüne sahip çıktı
  2. Belçika Mahkemesi, 36 PKK'lı yönetici ve üyenin yargılandığı davada kararını açıkladı. AB'nin terör örgütleri listesinde olan PKK'nın faaliyetleri 'silahlı mücadele' gerekçesiyle terör suçu sayılmadı.

  1. Berlin, FETÖ'cü savcıları korumaya aldı
  2. FETÖ'nün savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın sığındığı Almanya'nın son konuğu firari Can Dündar'dı. Öz ve Kara'yı iade etmeyen Berlin yönetimi, Dündar'a da rahat gezsin diye yeni pasaport sağladı.

  1. Fransa özgürlükleri çiğniyor
  2. Din ve vicdan hürriyetinin beşiği sayılan Fransa, terör bahanesiyle 5 caminin kapısına kilit vurdu. Aylardır OHAL uygulayan Paris yönetimi 'radikal söylem yayıyorlar' gerekçesini gösterdi.

  1. Vize serbestesi muamması
  2. AB, terör operasyonlarımızı bahane ederek vize serbestisi sözünden caymanın yollarını arıyor. Geri kabul anlaşması gereği vizenin bu ay kalkması gerekiyor. Ancak son açıklama: 2018'e kalabilir.

Belçika mahkemesi terörü meşrulaştırdı

Brüksel Mahkemesi, çocukm kaçıran PKK'lıların suçlarının terör eylemi olmadığını hükmederek “silahlı mücadele, terör suçlaması kapsamında değerlendirilemez" dedi



Belçika Mahkemesi, Avrupa Birliği'nin (AB) terör örgütleri listesinde olan PKK'nın faaliyetlerinin “silahlı mücadele kapsamında olduğu için terör suçu oluşturamayacağına" hükmetti. Brüksel Mahkemesi, terör örgütünün Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişinin yargılandığı davada karar açıkladı.



Teröre hukuki kılıf uydurdular

Mahkeme, terör faaliyetlerinde yer almanın yanı sıra çocuk yaştakilerin kaçırılması, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve ölüm tehdidinde bulunmakla yargılanan PKK üye ve yöneticilerinin yaptıklarının “terör eylemi" olmadığına hükmetti. Kararın gerekçesinde, “silahlı mücadele, terör suçlaması kapsamında değerlendirilemez" denildi. Federal Savcılığın karara itiraz etme hakkı bulunuyor.



AB'nin terör listesinde

2006'da başlayan soruşturmanın ardından Ekim 2015'te dava açılmıştı. Davada PKK üyeleri, Belçika ve diğer Batı Avrupa ülkelerinden genç ve çocuk yaştakileri ailelerinden koparttıktan sonra Belçika'nın yanı sıra Yunanistan ve Irak'taki kamplarda eğitim vermekle suçlanıyordu. Sanıklara yönelik suçlamalar arasında sahte evrak düzenlemek ve haraç toplamak da yer alıyordu. PKK, AB'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. Liste Belçika'yı da bağlıyor.







#AB
#Belçika
#Almanya
#Fransa
8 yıl önce