Japonya, ABD’nin Suriye’deki saldırısını desteklediklerini duyurdu. ‘ABD’nin stratejisini anladıklarını ve desteklediklerini’ söyleyen Başbakan Abe saldırının ‘durumun daha da kötüleşmesini engelleme’ amaçlı olduğunu kaydetti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yaptıkları açıklamada Suriye’deki gelişmelerin tek sorumlusunun Esed olduğunu belirtti. İkili, Esed’in defalarca kullandığı kimyasal silah ve halkına karşı işlediği suçlara karşı, Almanya ve Fransa’nın 2013’te Guta’daki katliamdan sonra talep ettiği yaptırımların uygulanması gerektiğini belirtti. Açıklamada Esed’in canice eylemlerinden dolayı hesap vermesi için Fransa ve Almanya’nın, partnerleriyle Birleşmiş Milletler içinde çabalarını sürdüreceği de vurgulandı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD’nin Suriye askeri üssünü vurması ile ilgili gelişmede tüm sorumluluğun Suriye rejiminde olduğunu belirterek, “Herhangi bir kimyasal silah kullanımı kabul edilemez, karşılıksız kalamaz ve failler sorumlu tutulmalı” dedi.
İngiltere hükümeti, ABD’nin Suriye’de rejime ait askeri üsse düzenlediği kimyasal silahların kullanımını caydırma amaçlı askeri operasyonlara “tam destek” verdiğini bildirdi. İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “İngiliz hükümeti ABD’nin eylemine tam destek veriyor. Bunun, Suriye rejiminin düzenlediği barbar kimyasal silah saldırısına gereken cevap olduğuna inanıyoruz” ifadesi kullanıldı. İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, ABD’nin Suriye’deki saldırısını ‘farklı bir askeri harekatın başlangıcı’ olarak görmediklerini söyledi.
BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura’nın ofisinden yapılan açıklamada “Mistura konunun muhataplarıyla görüşmeler yaparak durumu yakından takip ediyor” dendi.