|

15 Temmuz seferberliği

Darbe girişiminin yıldönümünde, yurtiçi ve yurtdışında anma ve FETÖ’yü anlatma seferberliği başlatılacak. Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Avusturya, ve Hollanda olmak üzere 6 ülkede etkinlik düzenlenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2017 Monday
Güncelleme: 00:59 - 3/07/2017 Monday
Yeni Şafak
Darbe girişimine direnişin hatırasını yaşatmak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Abidesi inşa ediliyor.
Darbe girişimine direnişin hatırasını yaşatmak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Abidesi inşa ediliyor.

15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde hem yurt içinde hem de yurt dışında kapsamlı bir anma programı hazırlanıyor. Yurt dışında şehitleri anmak hem de FETÖ’yü anlatmak için adeta seferberlik uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da, anma haftası boyunca 15 Temmuz şehitlerinin mezarlarını ziyaret edeceği belirtiliyor. Aynı şekilde bakanların ve milletvekillerin de şehitlerin mezarlarını ziyaret ederek dua edeceği belirtildi.

6 ÜLKEDE 8 NOKTADA
BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ

Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Avusturya, ve Hollanda olmak üzere 6 ülkede 8 noktada etkinlik düzenlenecek. Büyük salonda yapılacak toplantılara o ülkelerin Sivil Toplum Örgütleri ve siyasetçileri de davet edilecek. Aynı şekilde Türkiye’deki etkinliklere de dışarıdan davetliler çağrılacak. Dışişleri Bakanlığı ve ilgili bakanlıklarla programların koordinasyonunu yapılarak son şekli veriliyor.

YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Anma programlarında diplomasi trafiği de harekete geçirilecek. Bütün dostluk grupları ve yurt dışı komisyonları, muhataplarıyla bir takım çalışmalar yapacak. Yurt dışındaki muhataplara dokümanlar verilerek, broşürler dağıtılarak ve internet dahil tüm mecralar kullanılarak FETÖ’nün gerçek yüzü anlatılacak. FETÖ ile mücadelenin evrensel hukuk ilkeleriyle yapıldığı anlatılacak.

Şehitler Abidesi
açılacak

Darbe girişimine direnişin hatırasını yaşatmak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Abidesi inşa ediliyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışına yapılan abidenin, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde açılması planlanıyor.

#15 Temmuz
#Almanya
#Fransa
#Türkiye
7 years ago