|

Çıkmış KPSS soruları cevapları! KPSS 3 katlı bina sorusu

Geçmiş dönem çıkmış KPSS soruları cevapları haberimizde. 2016 yılında 3,5 milyon kişinin katılmasıyla rekor bir sayı yakalandı. Bugün sabah saat 10.00'da başlayan KPSS sınavı 12.00'da sona erecek. Sınava giren memur adayları KPSS soruları cevaplarını merak ediyor. Genel kültür ve genel yetenek sorularının yer aldığı KPSS soru kitapçığı

Yeni Şafak
12:10 - 20/11/2016 الأحد
Güncelleme: 13:56 - 20/11/2016 الأحد
Diğer

2016 Çıkmış KPSS soruları cevapları ÖSYM'nin resmi web adresi osym.gov.tr adresinde. FETÖ soruşturması sonrasında devletin bazı kurumlarında görevden alınan memurların yerine atamaların yapılmasıyla çok sayıda memur adayı bu sınava katıldı. Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan KPSS'de 120 soru bulunmaktadır. İşte KPSS soruları cevapları 2016...









3 katlı bina sorusu sınava giren adayları oldukça zorladı. Twitter'da bu soru hakkında ilginç yorumlar yapıldı. Ayrıca sınavda Ömer Halis Demir'in verildiği üniversitenin hangisi olduğu sorusu da oldukça beğenilen sorular arasında yer aldı.



KPSS soruları cevapları açıklandığı anda buradan ulaşabilirsiniz:



2016 KPSS'de yer alan derslerin soru cevap listesi


KPSS Ortaöğretim/Lise Matematik Soru ve Cevapları


KPSS Ortaöğretim/Lise Türkçe Soru ve Cevapları


KPSS Ortaöğretim/Lise Güncel Bilgiler Soru ve Cevapları


KPSS Ortaöğretim/Lise Vatandaşlık Soru ve Cevapları


KPSS Ortaöğretim/Lise Coğrafya Soru ve Cevapları


KPSS Ortaöğretim/Lise Tarih Soru ve Cevapları




KPSS ortaöğretim oturumu


Ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Abant İzzet Baysal Üniversitesinde bulunan fakültelerde girecek bazı öğrenciler, yoğun trafik nedeniyle geç kalınca sınava giremedi. Sabah saatlerinden itibaren Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsünde bulunan fakültelerde KPSS sınavına girecekler nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluk dolasıyıyla sınava geç kalan adaylar, görevliler tarafından sınava alınmazken, eksik evrakla gelen adayların da sınava girmelerine izin verilmedi. Sınava giremeyen bazı kadın adaylar gözyaşı dökerken, sınav merkezinin çevresinde bekleyen bazı aileler ise çocuklarının başarılı olması için Kur'an okudu, dua etti. Adaylardan Fehmi Gençtik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun trafik nedeniyle sınava 15 dakika geç kaldığını belirterek, bu yüzden sınava giremediğini söyledi.




Adana'da Ortaöğretim KPSS'ye girmek isteyen adaylar geç kalınca, okula koşarak gelip nefes nefese kaldı. Ortaöğretim KPSS 2016 sabah saat 10.00'da başladı. Adayları görevliler saat 09.30'dan itibaren sınav salonlarına aldı. Günler öncesinden sınavın saat 10.00'da başlayacağı bilinmesine rağmen birçok aday sınava geç kaldı. Saat 10.00'dan sonra gelen kadın ve erkek adaylar okula koşarak geldi. Görevliler sınavın saat 10.00'da başlamasına rağmen 15 dakika sonra gelen adayları sınav salonlarına aldı. Bu sırada koşarak gelen adayların kimi trafik çok yoğun olduğu için kimi ise il dışından geldiği için geç kaldığını söyledi.Koşmaktan nefes nefese kalan adaylar görevliler tarafından salonlara alındı. Geç kalan bir adayın annesi ise bir süre sonra görevlilerin yanına gelerek, "Kızım geç kaldı sınava alındı mı" diye sordu. Görevlilerin "Alındı" demesi üzerine teşekkür ederek okul bahçesinden ayrıldı.



#Kamu Personeli Seçme Sınavı
#KPSS
#KPSS ortaöğretim sınavı
#KPSS sınavı
#KPSS soruları
#KPSS soruları cevapları
#2016 KPSS soruları
#Çıkmış KPSS soruları
#KPSS soru kitapçığı
٪d سنوات قبل