|

Bursa merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı! Bursa haberleri

Bursa haberleri: Bursa merkezli 7 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonunda, terör örgütünün haberleşme programı 'ByLock' kullanan ve örgüte finansman sağladıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
14:33 - 27/01/2017 Cuma
Güncelleme: 14:34 - 27/01/2017 Cuma
DHA

Bursa Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından FETÖ/PDY terör örgütü adına nitelikli dolandırıcılık ve 6415 sayılı Terörizmin Finansmanın Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ettiği tespit edilen İzgün Gıda ve Yemek Üretim A.Ş.ye geçtiğimiz aylarda önce kayyum atanmış ardından TMSFye devredilmişti. Bu şirketin 13 yönetici ve çalışanına yönelik Bursa merkezli Kütahya, Osmaniye, Bilecik, Kocaeli, İstanbul ve Manisada bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında T.S., M.S., A.E., V.D., S.A., O.M., D.T., T.Ö. ve İ.Ç. yakalanarak gözaltına alındı.


Soruşturma sonucu şüphelilerin örgütün haberleşme aracı olan 'ByLock' programı kullandoıkları ve terör örgütü liderinin muhtelif zamanlarda verdiği talimata uyarak Bank Asyayı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları belirlendi

#Bursa
#FETÖ
#9 gözaltı
8 yıl önce