|

"#BozDoları" kampanyası sonrası dolar ne kadar oldu?

Dolar kuru fiyatının rekor seviyelerine çıkmasıyla, Türk Lirası değer kaybetti. Türkiye ekonomisi hedef alınarak, dolar kuru yükseltilerek Merkez Bankası faiz arttırımına zorlanıyor. Sosyal medyada dolarını boz Türk Lirasına sahip çık sloganları ile paylaşımlar yapılıyor. Peki dolar ne kadar oldu? İşte '#BozDoları' kampanyası ve dolar kuru fiyatı...

Yeni Şafak
15:49 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:59 - 28/11/2016 Pazartesi
Diğer

Sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik "Oyunu bozalım, dövizleri bozduralım" sloganıyla sosyal medyada başlatılan "#BozDoları" kampanyasına Trakya'da yaşayan vatandaşlar destek oluyor. Pek çok vatandaş ellerindeki dolarları bozdurmaya başladı.



Dolar ne kadar oldu?


Borsa İstanbul 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 1,15 artarak 75.222,02 puana yükseldi. Endeks, sürekli müzayede işlemlerine ara verilen saat 13.00'e kadar, önceki kapanışa göre 858,57 puan değer kazandı. Cuma günü, 74.363,45 puandan kapanan BIST 100 endeksi, güne 636,23 puan ve yüzde 0,86 yükselişle 74.999,68 puandan başladı. Endeks en düşük 74.924,45 puanı, en yüksek ise 75.332,99 puanı gördü.



Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,24, hizmetler endeksi yüzde 0,83 ve sanayi endeksi yüzde 1,13 değer kazandı, teknoloji endeksi yüzde 0,33 değer kaybetti. Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerden 283'ü değer kazandı, 66'sı değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası (C),Türk Hava Yolları, VakıfBank oldu.





- Altının onsu 1.190,18 dolar seviyesinde


Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören gösterge kağıdı 11 Temmuz 2018 vadeli tahvilin, bugün valörlü işlemlerinin saat 13.10 itibarıyla basit getirisi yüzde 10,44, bileşik getirisi yüzde 10,71 seviyelerinde bulunuyor. Uluslararası piyasalarda avro/dolar paritesi 1,0635, sterlin/dolar paritesi 1,2427, dolar/yen paritesi 112,39 düzeyinde seyrediyor.



İstanbul serbest piyasada dolar 3,4220 liradan, avro 3,6400 liradan satılıyor. Uluslararası piyasalarda altının onsu 1.190,18 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 47,41 dolardan işlem görüyor. Edirne'de döviz bürosu sahibi Mustafa Angun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde başlayan dolar bozdurma kampanyasını çok olumlu bulduğunu, vatandaşların kampanyaya ilgi gösterdiğini söyledi. Herkesi döviz bozdurmaya davet eden Angun, "Ülke genelinde olan, halkın dövizini bozdurup Türk lirasında kalması kampanyası dolar bozdurmaları arttırdı. Herkes dolarını bozdurup Türk lirasında kalıyor. Çok yerinde bir karar. Devletimiz içinde çok iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Güçlü bir ülkenin sahipleriyiz. Türkiye ekonomisi dünya çapında sağlam ve düzgün yürüyor. Bu kararın da iyi olacağını düşünüyorum. Ben herkesi dolarını bozdurmaya davet ediyorum. Daha önceden yastık altındaki altını bozdurma kampanyası da olmuştu ve çok olumlu sonuç vermişti." şeklinde konuştu.



Tekirdağ'da da iş adamı Mahmut Yağbasan da Türk lirasına sahip çıkmak adına kentteki bir döviz bürosuna giderek bir miktar dolar bozdurdu.



Yağbasan, Türkiye'ye ekonomik yönden bir saldırı olduğunu ve ülkeye sahip çıkmak adına döviz bozdurduğunu söyledi.



Yağbasan, şunları kaydetti:



"Ülkemize her noktada her koldan saldırı var. Şer odaklarının son saldırıları da maalesef ekonomik yönden. Ülkemizi ekonomik yönden çökertmeye çalışıyorlar. 15 Temmuz'da emellerine ulaşamayan içteki ve dıştaki hainler, bugün doları ve dövizi yükselterek, ülkemize diz çöktüreceklerini zannediyorlar. Biz de vatandaşlar olarak paramıza sahip çıkıyoruz. Evimizde büyük küçük ne varsa dövizlerimizi bozduruyoruz. Türk paramıza, Türkiye'mizin parasına sahip çıkıyoruz. Dışarıdaki ve içerideki şer odaklarına, 15 Temmuzda tankların altına yatarak göğüs gerdiğimiz gibi bugün de paramıza sahip çıkarak yine vatanımıza, milletimize, ekonomimize sahip çıkıyoruz.



Başaramayacaklar, her yolu deniyorlar ama Allah'ın izniyle Reis'in önderliğinde bu memleket her platformda bunlara cevabını veriyor. 15 Temmuz'da meydanlarda bu hainlere verilen cevabı, bugün sınır ötesinde Suriye'de Irak'ta Türk askeri silahlı kuvvetlerimiz cevabı veriyor. İçeride de böyle vatan evlatları dövizlerini bozdurarak bu ekonomik saldırıya karşı göğsünü siper edecek. Burada tüm halkımıza, tüm iş verenlere, şirket sahiplerine çağrım şudur, bu ekonomik saldırıya karşı Türk lirasına sahip çıkalım, dövizlerimizi bozduralım mümkünse dövizli alışverişi sonlandıralım. "



Kırklareli'de de vatandaşların döviz bürolarında dolar bozdurduğu gözlemlendi.



Samsun'da dolar protestosu


Türkiye'de doların yükselişini protesto etmek için Diriliş Başkanları Samsun İl Başkanlığı elindeki dolarları bozdurdu.


İl Başkanlığı önünde toplanan üyeler, Türkiye'deki doların yükselişini protesto etmek ve hükümete destek olmak için ellerinde bulunan yaklaşık 10 bin doları bozdurdu.



Türkiye'de 72 il başkanlığı olarak bugün dolar bozduracaklarını belirten Diriliş Başkanları Samsun İl Başkanı Ali Öztürk, “Buradan tüm vatanseverlere sesleniyorum. Dolar, euro alırsan paranı dolara, euroya yatırırsan batı kazanır ve dolar, euro kazanır. Türk Lirası'na yatırım yaparsan Türk Lirası değer kazanır. Türk ekonomisi dolayısıyla Türk insanı kazanır. Türk ekonomisine darbe yapmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Dolara, euroya yatırım yapmayalım elimizde ne kadar döviz varsa bozduralım varsın dolarları euroları onların olsun bize Türk Lirası yeter. Bu cennet vatana sahip çıkalım. Haydi Türkiye döviz bürolarına, bankalara gidelim doları düşürelim FETÖ'yü bitirelim” dedi.



Bugün Türkiye genelinde 72 il başkanlığı olarak yaklaşık 10 biner dolar bozduracaklarını ifade eden Öztürk, “Türk ekonomisine darbe yapmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Dolar ve euro yatırımı yapmayalım. Şu an bütün şer güçlerle mücadele eden başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimize destek olalım” diye konuştu.







#Dolar
#Trakya
#Dolar ne kadar?
##BozDoları
#Dolar fiyatı
#Dolar kuru
8 yıl önce