|

Bakan Soylu'dan PMYO alımı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu PMYO alımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, Yeni Şafak sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda gündeme dair soruları yanıtladı. En çok merak edilen konulardan olan Polis alımları ile ilgili Bakan Soylu'nun yaptığı açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
18:53 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:22 - 12/04/2017 Çarşamba
Diğer
Bakan Süleyman Soylu'dan PMYO alımı açıklaması
Bakan Süleyman Soylu'dan PMYO alımı açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu PMYO alımları ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Soylu , Yeni Şafak sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanan programda soruları cevapladı.

Bakan Soylu, Polis alımları ile ilgili şu açıklamalar yaptı;

Polis alımları ile ilgili soruya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kanun değişikliği yapmamız gerekiyor dedi.

Süleyman Soylu "Polis Meslek Yüksek Okulu alımlarını önümüzdeki süreçte değerlendirebiliriz. Şu anda bu alımlar mümkün değil. Kanun değiştirmemiz lazım. Önümüzdeki alımlarda bunlar yönelik adım atılacak. Arkadaşların içi rahat olsun." ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:
İstanbul'da gittiğimiz her noktada hem vatandaşımızın ilgisini, referanduma olan yoğun alakasını gördük. Uzun zamandır İstanbul'da hiç işin doğrusu böyle bir aktivite içinde bulunmamıştım.Sistemi dış etkilere açık hale getirmişler

Türkiye'deki sistemi kuranlar basit bir mekanizma üretmişler; sistemi dış etkilere, müdahaleye açık hale getirmişler. Sistemi teslim ettikleri kişilerin de zayıf anları üzerinden sistemi kontrol etmeyi planlamışlar. O kadar bizim medeniyetimize bizim insanlarımızın beklentilerine uygun olmayan bir sistem ki...

Her seçimden sonra yeni hükümet tartışmalarını yapamayız. Seçimin bittiği gün hükümetin kurulduğu gündür. Seçime bitirene kadar bir tartışma, seçim bitti o da bir tartışma. Ne zaman işimize gücümüze bakacağız? Biz herkesin kendi işine bakacağı bir Türkiye arıyoruz.
Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi
Genç yenilik, değişim arar, idealisttir, sorgular. Sistem sorgulanmak istemiyor, idealizimle buluşmak istemiyor. Dünyadaki diğer ülkelerden en önemli avaantajımız genç nüfusumuzdur. Önümüzdeki 100-200 yılda bu bizi diğer ülkelerden görece olarak üstün kılacak.

Kılıçdaroğlu 'kontrollü kaçak'
Kontrollü kaçak. Türkiye büyük bir badire atlattı. Kemal Bey çok birşeyden haberi yok. Ankara'da bazı çocuklar aylarca uyuyamadılar uçak seslerinden dolayı. Bu ülke büyük bir uçurumun eşiğinden döndü. O geceyi bir sinema dizisi gibi seyrederseniz bunu böyle söylersiniz. Bu lafı ilk önce kim çıkardı? Alman istihbarat teşkilatı ve ABD ve İngiltere'deki bazı adamlar üzerinden... Kılıçdaroğlu bu lafa kondu.

Avrupa'nın vize serbestisi şartı
Bunlar cici çocuk ya, dokunulmazlıkları var. Daha doğrusu bunlar bu sistemin içerisinde kendilerini apayrı bir yere konumlandırmışlar. Son 6 ayda 980 sığınak ele geçirildi. Uyuşturucu ticaretini Avrupa ile beraber yapıyorlar. 1,5 milyar dolar para kazanıyorlar. Ortak bir taahhüt işinden bulunmuşlar. Peki Avrupa vize serbestisi için ne istiyor bizden? Terörle mücadele yasasını değiştirmemizi istiyor. Biz değiştirince PKK ile beraber ortak iş yapmış olacağız. Bu Avrupa insan hakları, çocukları hakları diyen bu Avrupa, bunları boşluk üzerinden söylemiştir.

158 eylem engellendi
Son 7 ayda 158 tane eylem engellendi, eyleme giderken engellenen eylemler.

Paraları Kandil'e gönderdiler
Adamın rızkından para kesilir de PKK'ya para gönderilir mi? Oradaki paraları alıyorlar, Kandil'e gönderiyorlar. Şırnak Belediye Başkan vekilliğine görevlendirdiğimiz kardeşimiz diyor ki 'çalışanları çağırdım, sokağa çıkın, vatandaşlara hizmetlerinizi gerçekleştirin.'

Sandık güvenliği
Türkiye'nin hiçbir tarafından insanların hür bir şekilde oy kullanmalarını önleyebilecek herhangi bir olayın gelişeceğini düşünmüyoruz. Her türlü tedbiri aldık. Topyekün seçime hazır bir vaziyetteyiz.

Sosyal medyayı terör aracı haline getirdiler
Sosyal medyayı kirlettiler, terör aracı haline getirdiler. Özellikle PKK-FETÖ bütün bunları yaptı. Siber Daire Başkanlığının kabiliyetlerini artırdık. Sosyal medyada terör propagandasıyla ilgili 6681 kişi gözaltına alındı. 2558 kişi de tutuklandı. 21 bin 106 kişi de savcılık aşamasında.

1 milyar 139 milyonluk uyuşturucu yakalandı
2017 yılında 76 ilde uyuşturucu operasyonu yapıldı, uyuşturucu operasyonu sayısı ise 4945. 6623 kişi uyuşturucu operasyonlarından gözaltına alındı. Son 6 ayda 1 milyar 139 milyonluk uyuşturucu yakalandı. Geçen yıllara oranlarla arkadaşlarımızla iyi bir çalışma ortamı oluşturduk. Terörle nasıl mücadele ediyorsak uyuşturucuyla da böyle mücadele edeceğiz. Bu konuda çok yoğun adımlar atıyoruz.

FETÖ'nün patronu kimse 60 darbesini yapanın patronu da aynı. Bu patronların yapmak istediği kaos halini devam ettirmek. Onun üzerinden kendi iktidarlarını inşa etmektir. Kendi iktidarlarını inşa etmek için de uyuşturucuya gel-geç, istihbarata duyarsız kal, terörle mücadeleyi de yapıyormuş gibi yap.Milletimiz bu değişimi gerçekleştirecektir

Kendi zihnimde ve araştırmalarımızda bir rakam var. Allah'ın izniyle milletimiz bu değişimi gerçekleştirecektir. Milletimiz bizim ne demek istediğimizi anlıyor.
#PMYO
#PMYO Alımları
#Polis alımları
#İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
7 yıl önce