![]() T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
![]() | |
![]() |
![]() | |||
![]() |
E K O N O M İ | 15 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA | ![]() |
![]() |
| ![]() |
Kimse Türkiye'nin mayasıyla oynayamaz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB sürecinde Türkiye'nin onurunu ve kültür değerlerini kaybetmeyeceğimize dikket çekerken, "Kusura bakmayın kimse Türkiye'nin mayasıyla oynayamaz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan "3. Türkiye Bölgesel ve Sektörel Ekonomi Şurası''nda, sektörlerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin, 37 sektörü kapsayan raporların sunumu yapıldı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen Şuraya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da yeraldığı 9 bakan katıldı. Ekonomi Şurası öncesinde özel sektör temsilcilerine seslenen Erdoğan, büyümenin ve kalkınmanın temel şartının demokrasi olduğunun altını çizerek "Hiçbir devlet topluma rağmen gelişemez, kalkınamaz. Dolayısıyla kalkınmanın, refahı yaygınlaştırmanın temel dinamiği bize göre demokrasidir, hukuk devletidir" dedi. Başbakan Erdoğan, AB sürecinin Türkiye açısından önemine dikkat çekerken, bu süreçte milli değerlerinde yitirilmeyeceğini vurguladı. Erdoğan, "Kültür değerimizi güzel bir şekilde koruduğumuz takdirde, gücümüzü oradan aldığımız takdirde, kusura bakmayın kimse Türkiye'nin mayasıyla oynayamaz" diye konuştu. DEVLET KİRACI OLACAK Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren'le geçtiğimiz günlerde bir toplantıda bir araya geldiklerini hatırlatan Erdoğan, müteahhitlerin ülkenin değişik yerlerinde okullar inşa etmesini ve bu okulların 10-15 yıllığına devlet tarafından kiralamasını önerdiklerini söyledi. Erdoğan, "Devlet sizin kiracınız olsun. Buna varız Bununla ilgili kanunu yaptık. Bir sonraki adım hastane. Bize hastane yapabilirsiniz ve hastaneyi sizden kiralayabiliriz" diye konuştu.
Özel sektörün talepleri
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, zirvenin basına kapalı kısmında yaptığı konuşmada hükümete taleplerini iletti. Hisarcıklıoğlu taleplerini şöyle sıralandı:
|
![]() |
|
![]() |
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
![]() |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |