T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 7 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kulüpler Ulusoy dedi

Haluk Ulusoy'un adaylık için Kulüpler Birliği'nin desteğini şart koşmasından iki saat sonra toplanan başkanlar onun ismi üzerinde görüşbirliğine vardı. Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın, "Yapılan oylamada ağırlıklı olarak Ulusoy'un aday olması benimsendi" dedi.

Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul'da yaptığı toplantıda, Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olmasını benimsedi.

Conrad Otel'de yapılan ve 3 saat süren toplantının ardından, diğer kulüp başkanlarıyla birlikte açıklamada bulunan vakıf ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, "Yapılan oylamada, ağırlıklı olarak Sayın Haluk Ulusoy isminin Futbol Federasyonu başkanlığına aday olması benimsendi'' dedi.

Canaydın, kendisi de dahil olmak üzere 17 kulüp başkanının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, önce federasyon başkanlığı için mevcut adayların dışında bir aday olup olmadığını araştırdıklarını, sonra da birliğin içinden başka bir aday olup olmayacağını tartıştıklarını ifade etti.

'TÜM ADAYLARA BAŞARILAR'

Değerlendirmeler sonucu yapılan oylamada, ağırlıklı olarak Haluk Ulusoy isminin benimsendiğini anlatan Canaydın, "Bütün diğer adaylarabaşarılar diliyoruz. Verdiğimiz karar hayırlı olsun. Türk futbolu inşallah verilen bu tip kararlarla ileriye adım atacaktır'' diye konuştu.

Başkan Canaydın, ''Oylamada kaça kaç çıktı'' şeklindeki soruyu yanıtsız bıraktı. Kulüpler Birliği Başkan Vekili ve Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar da demokratik ortamda her şeyin tartışılarak sonuca varıldığını kaydederek, ''Çıkan ismi deklere ettik. Yapılan oylama sonucunda Haluk Ulusoy ismi çıktı'' şeklinde konuştu.

Bakan'ın adayı yok

Futbol Federasyonu Başkanı'na yüksek okul mezunu olma şartı getiren yasa hazırlanırken, CHP'liler'in bu yönde önerge verdiğini söyleyen bakan M. Ali Şahin, "Sonra ise Anayasa Mahkemesi'ne dava ettiler. Siyaset duyarlılık gerektirir" dedi. Şahin, genel kurulda çok adayın yarışmasını tercih ettiğini belirtirken, "Herhangi bir adayım yoktur. Genel kurul isabetli ismi seçecektir" diye konuştu.

Devrim yapmak için geliyorum

Anayasa Mahkemesi kararıyla yolu açılan Ulusoy, 7.5 yıllık başkanlık tecrübesini kullanacağını söyledi. Futbol Federasyonu Başkanı'nda yüksek okul mezunu olma koşulu arayan yasa hükmünün Anayasa Mahkemesi'nce iptaliyle yolu açılan Haluk Ulusoy, dün iddialı bir basın toplantısı düzenledi. Kulüpler Birliği ve taban birliklerinin desteğini isteyen Ulusoy, "Tek aday gösterirlerse görevden kaçmam. Çok adaylı seçimin de yarar getireceğine inanmıyorum. Devrim yapacak projelerim var" dedi. Başbakan Erdoğan'ın kulüp başkanları ile görüştüğü haberlerinin hatırlatılması üzerine Ulusoy, "Sayın başbakanımızın bunu yapacağını sanmıyorum. Seçilecek kişinin yanında olacağını beyan etmiştir. Hasan Doğan da Kulüpler Birliği'nin kararına saygı duyacağını zaten açıkladı" diye konuştu.

Terim için ayrıca karar vereceğiz!

Haluk Ulusoy, durumu tartışılan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim için de şunları söyledi: "Kendisiyle her zaman övündüm. Önyargılı davranmak bize yakışmaz. Göreve gelirsem kendisi hakkında yönetim kurulu olarak karar veririz."


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi