T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 14 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Unakıtan'a 3. gensoru da reddedildi

CHP'nin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği 3. gensoru önergesi TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hakkındaki iddialara sert yanıt verdi.
CHP'nin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, görüşmelerin tamamlanmasının ardından oylamaya geçildi. Yapılan açık oylamaya 514 milletvekili katılırken, 172 kabul oyuna karşılık, 341 ret oyu kullanıldı. Oylamada bir milletvekili çekimser kaldı.

CHP'nin daha önce Unakıtan hakkında "Galataport ihalesi ve mal bildirimi-banka hesapları konularında görevini kötüye kullandığı, ihaleye fesat karıştırdığı, ticari sır ve bankacılık sırrı kurallarını ihlal ettiği, kişi ve kurumlara yönelik olarak iftirada bulunduğu ve suç uydurduğu, kamu gücü ve yetkisini, siyasi ve kişisel sebeplerle sorumsuz bir şekilde kötüye kullandığı ve bu suretle kamuyu zarara uğrattığı ve yanlış bilgilendirdiği" gerekçesiyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, Genel Kurul'da 15 Şubat 2006'taki görüşmeler sonrası reddedilmişti.

CHP, Unakıtan ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında, Galataport ve Kuşadası Limanı ihaleleri ile TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'lık hissesinin satışında "ihaleye fesat karıştırdıkları, görevi kötüye kullandıkları ve kamuyu zarara uğrattıkları" gerekçesiyle verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması da 25 Ekim 2005'teki görüşmelerde kabul edilmemişti.

"İDDİALARINI İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kendisinin 2B arazisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu iddia edip ispat edemeyenin, "şerefsiz" olduğunu savunarak, "Papağan gibi aynı şeylerin tekrarlanmasıyla gensoru önergesi verilmez. Yoğun medya baskısı ve karalama kampanyasından dolayı Allah bana sabır versin" dedi.

Unakıtan, TBMM Genel Kurulu'nda, görüşmelerde kendisine yöneltilen iddia ve eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Unakıtan'ın, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Işık'ın ayağa kalkarak ve diğer AK Parti milletvekillerinin alkışlarıyla kürsüye gelmesi üzerine, CHP'liler "ayağa kalkın" diye bağırdı.

Sözlerine, "Alışkanlık oldu herhalde, ayda bir karşınıza çıkıyorum" diyerek başlayan Unakıtan, son 6 ay içinde kendisi hakkında 3 gensoru önergesi verildiğini, bunlardan 2'sinin ise son 1 ayda olduğunu anımsattı.

"Gensoru önergesinin suyunu çıkardınız, yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz" diyen Unakıtan, bugüne kadar bir bakan hakkında 3 gensoru önergesi verilmediğini söyledi.

"Gensoru önergesi ciddi konularda verilir, verildiğinde bakan yerinde duramaz" diyen Unakıtan, "Papağan gibi aynı şeylerin tekrarlanmasıyla gensoru önergesi verilmez ki..." dedi.

"MİLLETE 3 TRİLYONA MAL OLUYOR"

Bakan Unakıtan, iddiaların ciddi konular olmadığını, tutarsız ve karalamaya dönük olduğunu savunarak, ileri sürülen iddiaların son 1 ayın konusu olmadığını ifade etti.

Unakıtan, "Niye ötekilerine koymadınız bu iddiaları da orada açıklayayım? Aklınız neredeydi sizin? Maksat, arka arkaya bir şeyler bulacaklar. (Yeter ki karalayalım) mantığı var ya... 3 yıl önce olmuş hadise, yeni olmuş gibi getiriliyor" diye konuştu.

CHP'lilerin, gensoru önergesini verme işini "kötü bir alışkanlığa" dönüştürdüklerini öne süren Unakıtan, "Şu gördüğünüz çatı, devamlı suretle sizin getirdiğiniz boş önergelerle mi uğraşacak_ TBMM'nin bir günlük çalışması, millete 3 trilyona mal oluyor" dedi.

CHP'li milletvekillerinin, Unakıtan'ın sözlerine karşılık vermesi üzerine araya giren TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, 75 dakika boyunca milletvekillerinin iddialarda bulunduğunu, şimdi de Unakıtan'ın bunlara yanıt vereceğini söyledi.

"3. ÖNERGEDE GÜLMEYE BAŞLADIM"

Kemal Unakıtan, 3. önerge geldiğinde gülmeye başladığını, milletin de güldüğünü kaydederek, "Birileri (CHP muhalefet yapamıyor) diyor. Bunun üzerine de CHP'liler panik içinde (Nasıl muhalefet yapalım, Bakan hakkında önerge verelim) diyor. Sizden rica ediyorum, 4. önergeyi de kısa zamanda bekliyorum" diye seslendi.

Unakıtan, 15 Şubat'taki gensoru önergesinin gündeme alınmasının reddedildiğini, ancak bunun ardından şahsı üzerinden, AK Parti aleyhinde "yoğun bir nifak, karalama kampanyası" başlatıldığını söyledi.

Her gün yeni bir iddianın gündeme getirildiğini, "körler sağırlar, birbirini ağırlar" şeklinde, koro halinde aynı şarkılara devam edildiğini ifade eden Unakıtan, şöyle konuştu:

"Bu yoğun medya bombardımanının ardından, gensoru müessesesinin özüne uymayan biçimde, anamuhafelet partisinin temsilcisi tarafından gensoru önergesi getirilmiştir. Yoğun medya baskısı ve karalama kampanyasından dolayı Allah bana sabır versin, kimsenin de başına vermesin. Bu kadar yalan ve iftiralarla dolu, karalama kampanyasına maruz kalan, herhalde ender kişilerden birisiyim. Organize şekilde yürütülen karalama kampanyasını bir yerlerden hatırlıyoruz. Bu tür çabalar, Türkiye'nin eski siyaset anlayışının devamı. Bu siyaset anlayışına sahip olanlar, bu tür çabaların prim toplayacağını sanıyorlar."

"BU KADAR BÜYÜK YALAN GÖRMEDİM"

Bakan Unakıtan, gündeme getirilen iddiaları, "yalan ve iftira" olarak değerlendirerek, "Allah'a şükürler olsun, bir bakan olarak, ne hesabını veremeyeceğim meselem vardır, ne de AK Parti Grubu bu kadar açık kampanyaya karşı prim verecek durumdadır" diye konuştu.

"Sizinle uğraşacak halim mi var benim? Ama yine de açıklayayım" diyen Unakıtan, şöyle konuştu:

"Buraya gelip, çok büyük yalan söyleyen bir sözcü var. Benim 2B'deki arazimin, Başbakan'a ait olduğunu söyleme cüretini gösteriyor. Bu kadar büyük yalan, hayatımda görmedim. (Bunu iddia edip de ispat edemeyen, şerefsizdir) diyorum. Bunu iddia ediyorsan, gönlün yetiyorsa, göster belgesini; iddia edip ispat edemiyorsan, şerefsizsin."

CHP milletvekillerinin, sıralara vurarak tepki göstermesi üzerine Unakıtan, eliyle boğazını gösterip "Buraya kadar getirdiniz" dedi. Yakut da araya girerek, Unakıtan'ı, "Sayın Bakan, sizi temiz bir dille konuşmaya davet ediyorum" diyerek uyardı.

  • ANKARA (AA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi