T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 14 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Washington Times: Erdoğan, İslâmofaşist darbe istiyor

Washington Times gazetesi yaklaşık altı ay aradan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar İslâmofaşist darbe istediğini iddia etti. Gazete ordunun da bu isteğin karşısında durduğunu savundu, Rektör Aşkın ve Orgeneral Büyükanıt olaylarının da Erdoğan'ın İslâmofaşist darbesinin bir parçası olduğunu öne sürdü.

Washington Times gazetesi yaklaşık altı ay aradan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar İslâmofaşist olmakla eleştirdi.

Amerika'da yayınlanan ve zaman zaman Türkiye'ye yaptığı sert çıkışlarla tanınan Washington Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın İslâmofaşist bir darbe istediğini, ordunun da bu isteğin karşısında durduğunu savundu. Gazete, Rektör Aşkın ve Orgeneral Büyükanıt olaylarının da "Erdoğan'ın İslâmofaşist darbesinin" bir parçası olduğunu öne sürdü.

Frank J. Gaffney Jr. tarafından kaleme alınan yazıda, Türkiye'nin 80 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından teokratik ve Birinci Dünya Savaşı'ndan malup ayrılan Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden yaratıldığı belirtildi. Türkiye'nin modern ve son derece laik bir ülke olduğu vurgulanan haberde, Türkiye'de laik hükümetin en büyük garantörünün -bu bazen demokratik kuralların çiğnenmesi anlamına gelse de- ordu olduğu belirtildi. Ordu'nun Türkiye'de bu yüzden en çok saygı duyulan kurumların başında olduğu da vurgulandı.

"İSLÂMOFAŞİSTLER ATATÜRK REJİMİNİ YIKMAK İSTİYOR"

"İslâmofaşist Darbe?" başlıklı yazıda, Atatürk'ün düzenini sona erdirilmesinin ve hilafetin tekrar kurulmasının İslâmofaşistlerin en büyük hedefi olduğu belirtildi.

İslâmofaşizmin Suudi Arabistan başta olmak üzere İslâmi rejimler tarafından desteklendiği ve bunun tehlikeli bir siyasi hamle olduğunu belirten Washington Times, İslâmofaşizmin yükselişinin ardından Batı'da Türkiye'nin tekrar Müslüman dünyaya bir model bir olarak görülmesinin umut edildiği belirtildi.

Gazete Batı'nın bunu "2002 yılında İslâmcı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyların azınlığını almasının ardından iktidarda bir tekel haline gelmesine rağmen bile" sürdürdüğünü belirtti.

Batı'nın bu umudunun, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakerelere başlamasına izin verilmesinin altında yatan gerçek olduğu belirtilen yazıda, AB sürecinin Erdoğan tarafından "orduyu şah mata getirmek için başarılı bir şekilde kullanıldığı" ifade edildi.

Yazıda, "Böylece Erdoğan'ın ülkedeki laik kurum ve geleneklere karşı giriştiği İslâmofaşist darbe isteğinin karşısındaki ordunun, Türkiye'yi 'Avrupa'nın dışında tutmakla' suçlanabildiği" ifadeleri yer aldı.

Altı ay önce de benzer bir makaleye yerverdiklerini hatırlatan gazete, Türk ekonomisinin "yeşil sermaye" olarak da bilinen ve Suudi Arabistan ile diğer bazı Körfez devletlerinin petrolden gelen milyarlarca dolarına boğulduğunu belirtti.

Yazıda, Bu paranın Türk iş hayatına akarak İslâmcıların güç merkezini oluşturması ve İslâmofaşist terörü desteklemesine neden olabileceğine inanmak için nedenler bulunduğu ifade edildi.

Gazete, İslâmcıların "klasik faşist teknikleri" kullandıklarını yani "yeşil fonları", demokratik muhalefeti destekleyen işadamlarının, Türkiye'nin geniş Alevi azınlığın, Türkiye'nin başarılı ekonomisi ve sosyal modernizasyonu için önemli olan çalışan kadınların, laik bürokrasinin ve basının karşısında kullandıklarnı belirtti.

İslâmofaşist darbenin özellikle odaklandığı hedeflerin başında Türkiye'nin laik eğitim sisteminin geldiğini belirten gazete, medrese benzeri imam hatip liselerinin ve sadece Kur'an eğitimi verilen "diğer okulların" desteklendiğini ifade etti.

İSLÂMOFAŞİST DARBENİN HEDEFİ LAİK EĞİTİM SİSTEMİ

İslâmofaşist darbenin özellikle odaklandığı hedeflerin başında Türkiye'nin laik eğitim sisteminin geldiğini belirten gazete, medrese benzeri imam hatip liselerinin ve sadece Kur'an eğitimi verilen "diğer okulların" desteklendiğini ifade etti. Yazıda Erdoğan'ın kendisinin de imam hatip mezunu olduğuna dikkat çekildi.

Gazete eğitim gibi yargının da İslâmofaşist darbenin hedeflerinden biri olduğunu ifade etti.

"AŞKIN DAVASINDA SAVCI YUKARIDAN EMİR ALDI"

Öncelikle ilk olarak "yukarıdan emirler alan bir yerel savcının" laik akademisyen Yücel Aşkın hakkında suçlamalar ortaya attığını belirten gazete, on binlerce Kur'an eğitimi veren okuldan mezun olmuş kişinin yargıç olarak atandığını ve bunların şeriata göre dava yönetmesine söz verildiğini iddia etti.

Erdoğan'ın okullarda türban yasağını destekleyen AİHM kararını da eleştirdiğini hatırlatan gazete, mahkemenin kararının ardından Erdoğan'ın "Buna onlar karar veremez, o hak ulemanındır" dediğini belirtti.

Gazete bu açıklamanın Erdoğan'ın Türkiye'nin AB'ye katılımı yönünde gösterdiği çabaların inandırıcılığının sorgulanmasına da neden olduğunu ifade etti.

"ERDOĞAN AB SÜRECİNİ ORDUYU EKARTE ETMEK İÇİN KULLANIYOR"

Erdoğan'ın AB sürecini basit bir şekilde laik hukuku koruyan orduyu ekarte etmek için kullandığını öne süren gazete, Başbakan Erdoğan'ın orduyu İslâmofaşist düzeni kurma yolunda bir engel olarak gördüğü savunuldu.

"BÜYÜKANIT OLAYI BUNUN KANITI"

Gazete, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında ortaya atılan suçlamaların da bu çerçevede gündeme geldiğini savundu.

Büyükanıt'ın bu yaz Genelkurmay Başkanı olmasının beklendiğini belirten gazete, Büyükanıt'ın Cumhuriyet karşıtları aleyhinde söylemleriyle tanındığını belirtti.

"AYNI SAVCI SUÇLADI"

Kara Kuvvetleri Komutanını suçlayan savcı ile Yücel Aşkın'ı suçlayan savcının aynı kişi olduğuna dikkat çeken gazete, Büyükanıt hakkındaki suçlamaların da en az Aşkın'a yöneltilenler kadar saçma olduğunu belirtti.

Yazıda son olarak Amerika ve diğer özgürlük yanlısı ülkelerin İslâmcı bir Türkiye'yi Müslüman dünyaya bir örnek olarak göremeyeceği ve bu yolda Türkiye'nin artık özgür dünyanın değerli bir üyesi olamayacağının anlaşılması gerektiği belirtildi.

ERDOĞAN'A "İSLÂMOFAŞİST" DİYEN YAZAR KİM?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "İslâmofaşist darbe istemekle" eleştiren Frank Gaffney, Güvenlik Politikaları Merkezi'nin başında bulunuyor. Gaffney Reagan döneminde Savunma Bakanlığı'nda görev yapmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "İslâmofaşist darbe istemekle" suçlayan Frank Gaffney, Amerikan Güvenlik Politikaları Merkezi'nin başında bulunuyor. Gaffney daha önce Reagan döneminde Savunma Bakanlığı'nda görev yapmıştı.

Washington Times gazetesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "İslâmofaşistlikle" eleştiren Frank J. Gaffney Jr. Ayrıca "Savaş'ın Temeli: Amerika'nın Özgür Dünya Savaşı'nda Galibiyet İçin Gereken 10 Adım" kitabının da baş yazarlığını yaptı.

Gaffney, Reagan döneminde Amerikan Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik Politikaları biriminde, daha sonra da Savunma Bakanlığı Nükleer Güçler ve Silah Kontrol Politikası departmanında görev yaptı.

Frank. Gaffney Senatör John Tower yönetiminde Sanato Silahlı Servisler Komitesi'nde de bulundu. Halen Washington Times gazetesinde köşe yazarlığı yapan Gaffney aynı zamanda www.warfooting.com sitesi için yazılar yazıyor.

  • WASHINGTON (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi