T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 14 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Edirne'deki su baskınları afete dönüştü

Edirne'de Bulgaristan'ın Arda Nehri üzerindeki barajlardan aşırı miktarda suyu nehir yatağına bırakması sonucunda meydana gelen taşkınlar "Afet" boyutuna ulaştı.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'na yazdıkları yazıda Bulgaristan'ın nehirlere bıraktığı normalin üstündeki su miktarı nedeniyle uyarılmasını istediklerini belirtti.

Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında ulaşım zırhlı personel taşıyıcılarla yapılabiliyor. Pazarkule Sınır Kapısı'ndan ulaşım yapılamıyor.

SULAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Edirne'de, sağanak yağış ve Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması nedeniyle Meriç ve Arda nehirlerinin su debileri artmaya devam ediyor.

DSİ. 11 Bölge Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Meriç Nehri'nin su debisi saniyede 1142 metreküpten 1225 metrekübe ve Arda Nehri'nin debisi de 1011 metreküpten 1045 metrekübe çıktı. Tunca Nehri'nin su debisi ise 196 metreküpten 188 metrekübe düştü.

Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a ulaşımın sağlandığı Karlıova Köprüsü ile İzzet Arseven Söğütlük Ormanı arasındaki Lozan Caddesi'nin üzerinden ise şiddetli biçimde su akıyor. Lozan Caddesi'nde bulunan tesislerin betondan yapılmış bahçe duvarları selden devrilirken, tarım alanları da su altında kaldı.

Karaağaç Mahallesi ile Edirne arasında ulaşım, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait araçlarla yapılıyor.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Kalkanlı, taşkının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak, vatandaşlara yardımcı olunmasını istiyor.

Kalkanlı, Lozan Caddesi'nde suyun şiddetini artırması nedeniyle, Karaağaç Mahallesi'ne gitmek isteyen vatandaşların kent merkezinde kalmaları gerektiğini belirtirken, ısrarla gitmek isteyenlerin ise askeri araçlarla gönderildiklerini kaydetti.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı yolunun da taşkın nedeniyle kapandığını söyledi.

Mahalle sakinlerinden 1'i kadın 2 kişinin de rahatsızlanarak, güç koşullar altında ambulansla hastaneye kaldırıldıklarını belirten Korkan, Muhacir Mahallesi'nde bazı evlerin su tehdidi altında olduğunu kaydetti.

Bu arada, Meriç Nehri'nin su debisinin artması nedeniyle köprünün kent merkezi tarafındaki Askeri Meriç Gazinosu'nun bulunduğu kısımdan caddeye su yayılmaya başladı.

Köprünün diğer kesiminde bulunan sivil savunma ve arama kurtarma ekipleri de Meriç Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle Tunca Köprüsü'nün bulunduğu alana çekildi.

KANAMALI BİR HASTAYA TSK EL UZATTI

Edirne'de sağanak yağış ve Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması nedeniyle Meriç Nehirleri'nin taşması sonucu ulaşıma kapanan Karaağaç Mahallesi'nde kanamalı bir hasta, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait zırhlı personel taşıyıcıyla taşkın sahasından çıkararak hastaneye ulaştırıldı.

Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a ulaşımın sağlandığı Lozan Caddesi'nin dün gece sular altında kalması nedeniyle, mahalleye ulaşım TSK ait araçlarla güçlükle yürütülüyor. Meriç Nehri'nin taşması sonucu su altında kalan Lozan Caddesi'nin yanı sıra Meriç Köprüsü'nün kent merkezi tarafındaki Askeri Meriç Gazinosu ile Tunca Nehri üzerindeki köprünün girişi de su altında bulunuyor.

Karaağaç Mahallesi'nde sabah erken saatlerinde kanamalı rahatsızlığı olan Sebahattin Kero, TSK'ya ait zırhlı personel taşıyıcıyla evinden alınarak ambulansa nakledildi. Kero, ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu arada, Karaağaç Mahallesi'ndeki Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'nde çalışanlar ile askeri birliklerde görevli olanlar işyerlerine gidemedi.

KARAAĞAÇ'TA 50 CİVARINDA EVİ SU BASTI

Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, yaptığı açıklamada, taşkın sahasının genişlemesi nedeniyle Muhacir Mahallesi'nde 50 kadar evin su altında kaldığını söyledi.

Korkan, konutların yanı sıra tarım alanları ve sosyal tesislerinde su altında olduğu bölgede, Yunanistan'a çıkışın yapıldığı Pazarkule Sınır Kapısı yolunun da kapandığını bildirdi.

Bosnaköyü Muhtarı Recai Kararmışbuga da köyün taşkın olasılığı karşısında boşaltıldığını ve hayvanların da yüksek kesime çekildiğini bildirdi.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Meriç Nehri'nin su debisi 1700 metreküp/saniye, Tunca Nehri 172 metreküp/saniye ve Arda Nehri 1083 metreküp/saniye olarak ölçüldü.

  • EDİRNE (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi