|
|
MHP'liler 1980 öncesi defterleri yeniden açtı MHP'de 1980 öncesinin defterleri açıldı. Türkhaber gazetesi, Asteğmen Dr. Necdet Güçlü'nün öldüğü çatışmada, arkadaşlarını bırakıp kaçan kişinin daha sonra MHP'den Bakan olduğunu yazdı.
12 Ekim'de yapılacak MHP 7. Büyük Kurultayı öncesinde, taraflar eski defterleri açmaya başladı. MHP Genel Başkan adaylarından Ramiz Ongun'a destek veren haftalık Türkhaber gazetesi, 12 Eylül öncesinde bir çatışmada arkadaşlarını bırakarak kaçan bir kişinin, 57. Hükümet döneminde MHP'den bakan yapıldığını yazdı. Gazetede Alper Aksoy'in "Suare 2 Film Tekmili Birden" başlıklı yazısında, çatışmalarda arkadaşlarını yalnız bırakarak kaçan iki ismin 18 Nisan seçimlerinden sonra MHP ve 57. Hükümet döneminde önemli yerlere geldiğini kaydetti. Bu iki kişinin isimlerini vermek yerine "kod" adı kullanan Alper Aksoy, bunlardan "Kara" adlı kişinin bakan, "Bana Müsade" adlı kişinin ise genel başkan yardımcısı olduğunu belirtti. 'Kara' kaçmıştır!.. Aksoy, yazısında olayı şöyle anlattı: "Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ne Hacettepe Üniversitesi'nde bir çatışma olduğu haberi gelir. Burada MHP eski Milletvekili Ali Güngör de bulunmaktadır. Eski Bakan Sadi Somuncuoğlu'nun kardeşi Mahmut Somuncuoğlu, ağabeyinin tuz kamyonetini alır getirir ancak şoför kaçar. Bunun üzerine orada bulunan 'Kara' kod adlı ülkücüden kamyoneti kullanması istenir. Hacettepe'ye gelindiğinde Kara'ya kamyonetten inmemesi ve hazır halde beklenmesi söylenir. Silahlı çatışma olur ve iki ateş arasında kalan bir doktor asteğmen ölür. Bu sırada grup son şarjörleri takar ve kamyonete doğru geri çekilmeye başlar. Ancak kamyonette şoför Kara'nın olmadığı görülür. Kara kaçmıştır." 'Mahvedersin beni' Aksoy, yıllar sonra MHP'li hükümette "bakan" olan "Kara"'ya gazetecilerin, bu olayı hatırlatmaları üzerine, "Kara"nın, "Ne yaptıysak ülkemiz için yaptık, davamız için yaptık; bunları övünme konusu yapmam" dediğini, bunu duyan dönemin MHP İçel Milletvekili Ali Güngör'ün de "Kara"yı aradığını ve aralarında şu konuşmanın geçtiğini anlattı: Güngör: Dün gazetecilere ne kahramanlık yapıyordun öyle... Yarın bir basın toplantısı yapacağım senin bizi olay mahallinde bırakıp nasıl tabanları yağlayıp kaçtığını anlatayım mı? Bakan: Ya başkanım yapma Allah aşkına!.. Sen bizim başkanımızsın, mahvedersin beni. Alper Aksoy, yazısının sonunda ise Ali Güngör'ün MHP'den ihraç edilmesine karşılık, bakanın yoluna devam ettiğine dikkat çekti. Dr. Güçlü cinayeti neydi? 13 Nisan 1970'te Hacettepe Üniversitesi'nde karşıt görüşlü gençlerin kavgası silahlı çatışmaya dönüşmüş, olayla ilgisi olmadığı belirtilen Dr. Asteğmen Necdet Güçlü, arada kalarak vurulmuştu. ANAP eski Genel Başkan Yardımcısı Beyhan Aslan'ın sol görüşlü öğrenciler tarafından ayağından vurulmasından sonra gelişen olayda, Osman Durmuş, Ali Güngör, İbrahim Doğan ve Cengiz Atak'ın adı geçmişti. Ali Güngör 12 yıla mahkûm olmuş, iki yıl sonra afla serbest bırakılmıştı. "Suçsuzum. Vuranı biliyorum. Ama açıklamam" diyen Ali Güngör'e, ANAP Ankara eski İl Başkanı Cengiz Atak da destek vermişti. Prof. Özdağ'a dikkat
Bahçeli'nin Erciyes'te açıkça ve kesin bir ifadeyle "12 Ekim'de aday olacağım" dememesi, yeni adayların ortaya çıkabileceği, bu nedenle MHP camiasının gelişmeleri beklediği şeklinde yorumlanıyor. İsmi genel başkan adayları arasında geçen Prof. Ümit Özdağ'ın MHP camiası içinde kısmi bir sempatiyle karşılandığını belirten kaynaklar, "Özdağ yıpranmamış bir isim. Pek çok MHP'li Özdağ'ı televizyondaki konuşmalarından izlediklerini ve etkilendiklerini söylediler. Özdağ'ın Yeniçağ gazetesindeki son yazılarını izlerseniz, Genel Başkanlık için hazırlandığını görürsünüz. Nevzat Kösoğlu etkili bir isim... O da Genel Başkanlık konusunda konuşmuyor, şimdilik suskunluğunu koruyor" dediler.
|
|