|
|
Kamu Bankaları Ortaklığı Yönetim Kurulu üyesi Kadir Günay'ın görevden ayrılmasında, İnterbank dosyasındaki bilgilerin etkili olduğu ortaya çıkarıldı.
Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu üyeliğinden süpriz bir şekilde ayrılan Kadir Günay'ın, koltuğunu kaybetmesinde İnterbank ile ilgili hazırlanan dosyanın etkili olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu ve Bankacılık Düzenleme Kurulu ile savcılıklara gönderilen dosyada, Kadir Günay ile ilgili bir dizi usulsüz işlemler anlatılıyor. Geçen hafta yapılan Ziraat ve Halk Bankası'nın olağan genel kurullarında, koltuklarını bırakan Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık ile yönetim kurulu üyesi Kadir Günay ile ilgili tartışmalar sürüyor. Devlet Bakanı Kemal Derviş'in talebi üzerine görevden alındığı belirtilen Kadir Günay'ın başını, İnterbank dosyasının yaktığı belirlendi. Günay'ın, İnterbank'ta görev yaptığı dönemleri kapsayan dosya, bankalarla ilgili tüm kurumlara gönderildi. İnterbank ve Türkiye Emlak Bankası tarafından hazırlandığı öne sürülen dosya da, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Devlet Denetleme Kurulu (DDK) ile DGM ve Cumhuriyet Başsavcılıkları'na gönderildi. Dosyada, Günay'ın İnterbank'ı zarara uğrattığı belirtiliyor. Günay'ın, koltuğuna kaybetmesine neden olan dosyada şu iddialara yer veriliyor: Kişisel harcamalar çoğaldı Dosyada, Kadir Günay'ın kişisel harcamalarını İnterbank'tan karşıladığı belirtilerek, bunlara örnek olarak da Bebek'te kiralanan evin 2 bin 500 dolarlık kira bedelinin, evin su, elektrik telefon faturalarının bankaya ödettirildiği vurgulandı. İnterbank'a aylık 5.300 mark bedelle kira- lanan Range Rover marka jeepin, Günay genel müdür olduktan sonra eşine tahsis edildiği belirtildi. Günay'ın, bu şahsi harcamaları ile ilgili belgeler de dosyada yer alıyor. 10 KAT FAZLA BEDELLE GAYRİMENKUL ALINDI
Dosyada, Kadir Günay döneminde, kanuni takibe intikal eden bazı kredilerin sözde tasfiyesi için sistemli ve organize bir şekilde borçlu firmaların gayrimenkulleri değerlerinin 10-20 katı bedeller ile satın alındığı belirtildi. Dosyada ayrıca Kadir Günay döneminde, avukat Selim Sarıibrahimoğlu'nun hukuk bürosuna da usulsüz ödemeler yapıldığı öne sürüldü. Dosyada, "Bu hukuk bürosuna yapılan ödemelerin tutarı, şişirilmiş veya gereksiz masraflar hariç 1,5 milyon dolardır" denildi. Dosyada, Günay ile Sarıibrahimoğlu'nun yakın arkadaş oldukları belirtilerek, Günay'ın eşi birlikte Sarıibrahimoğlu'nun eşini istemeye gidecek kadar yakın olduğu belirtildi.
|
|