YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


FP'li Arınç: Sezer'e âşık oldum

FP lideri Kutan ve Genel Başkan adayı Gül, FP'nin kongreden güçlenerek çıkacağını belirterek, "Kimse partiden ayrılmaz" dediler.

KONYA- 14 Mayıs'taki FP Kongresi öncesi yapılan son İl Başkanları Toplantısı'nda birlik ve beraberlik mesajları verildi. FP Genel Başkanı Recai Kutan, kongreden partisinin daha da güçlenerek çıkacağını belirterek, "Kongreden sonra kimse FP'nin önünde duramayacaktır" dedi. Genel Başkan adayı Abdullah Gül ise, "Kongreden FP daha da güçlenerek çıkacaktır. Aynı birlik beraberlik çağrısını bizde yapıyoruz" dedi.

'Sezer FP'li gibi'

Kutan, il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada önce gündemdeki konuları değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer üzerinde mutabakat sağlandığını hatırlatan Kutan, Sezer'in mahkemenin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmadan bir bölüm aktararak, "Sayın Sezer bizim yıllardan beri dile getirdiğimiz görüşlere paralel açıklamalar yapıyor. Sanki orada konuşan FP'li bir arkadaşımız gibi" diye konuştu.

'Kongredeki üslubuma herkes uysun'

Konuşmasında 14 Mayıs'ta yapılacak FP Büyük Kongresi'ne sözü getiren Kutan, "Bazı medya kuruluşları çatışma ve ihtilaf olacağını temenni ediyor ve yazıyor. Öbür partilerde olduğu gibi sandalyelerin havada uçuşması bizde olmaz. FP'yi tanımıyorlar. FP o partilerden hiç birine benzemez. FP'nin hiçbir ferdi FP'yi bölecek davranışlarda bulunmaz. Genel başkan olarak bu meselede ortaya koyduğumuz demokratik üslup bellidir. Herkes genel başkan olarak benim bu üslubuma uymak zorundadır" diye konuştu. Kutan, FP'nin oy oranının arttığını dile getirerek, "FP bu kongreden daha da güçlenerek çıkacaktır. Anayasa Mahkemesi'nde FP'nin kapatılmaması yönünde karar çıkmasından sonra önümüzde kimse duramaz. Teşkilatlarımız adeta gerilmiş yay gibi" dedi.

Gül: 'Aynı çağrıyı bizde yapıyoruz'

İl Başkanları Toplantısı'na katılan genel Başkan adayı Abdullah Gül de, Kutan'ın konuşmasıyla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine, "Kongreden FP daha da güçlenerek çıkacaktır. Bizde FP'yi çok daha iyi noktalara getirmek için mücadele ediyoruz" dedi. Kutan'ın birlik ve beraberlik çağrısı yaptığını hatırlatan Gül, "Aynı çağrıya bizde katılıyoruz. FP'de bölünme bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır"diye konuştu.

İl başkanlarının söz aldığı basına kapalı toplantıda ise Kongreden FP'nin daha da güçlenerek çıkacağı yönünde mesajlar verildiği öğrenildi.

NOTLAR

FP İl Başkanları Toplantısı ilk kez Ankara dışında bir ilde yapıldı. Kutan, Numan Kurtulmuş'un toplantının istanbul'da yapılması için çok ısrar ettiğini açıklayarak, "Ancak Konya Fazilet çadırının orta direği olduğu için toplantıyı burada yapıyoruz"dedi.

Konya il binasındaki toplantı salonuna ilk önce Abdullah Gül ve arkadaşları geldi. Gül'ün gelişi sırasında sessizlik yaşanırken Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, Gül'ü en ön sıraya oturttu. Kutan'ın gelişi sırasında ise alkışlarla birlikte "Başbakan Kutan" sloganları atıldı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...