YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Spor'dan

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Kartal zafere uçuyor

Gelin de çıkın işin içinden. Futbolun müsbet ilime geçit vermediğini, matematik hesaplamanın topa hükmedemeyeceğini bundan daha iyi anlatan bir oyun var mı?.. Beşiktaş, salı akşamı, dört gol yediği bir takımı yenen ve fakat İstanbul'da üç gol atarak bozguna uğrattığı bir takımdan dört yiyen bir rakiple karşılaşacak.. Matematiğe vursak, kurallar irdelendiğinde galibiyete yakın taraf kesinlikle Kartal. Ama dedik ya, bu oyunda müsbet ilme yer bulmanın imkanı hemen hemen hiç yok. Ama mantığımızı çalıştırdığımızda işin rengi hemen değişiveriyor.

Bir kere Beşiktaş'ın Milano'da yapılan bireysel hataları tekrarlayacağına hiç ihtimal vermiyoruz. Olayın ardından yaşadıklarımız ve bu zaman dilimi içerisinde ortaya çıkan görüntüler Siyah-Beyazlı futbolcuların yeterli dersi aldıklarını gösteriyor. Nevio Scala çocuklarına neleri yapıp neden kaçınacaklarını adeta ezberletmiş durumda? Direktiflerinin aynen uygulanacağını varsayarsak, hiçbir sorunla karşılaşmaz ve Ada'dan en kötüsü bir puanla dönebiliriz. Unutmamamız gereken tek şey, karşılaşacağımız ekibin dünyanın en çetin liglerinden birinde zirveye oynayan bir takım olduğu.. Hiçbir takımın, hele Şampiyonlar Ligi'nde top koşturan bir ekibin asla ve asla küçük görülemeyeceği gerçeği!..

Barselona'yı bozguna uğratmış olmak, bir dünya devine yeşil çimleri adeta dar etmek, rahavete kapılmanın gerekçesi olamaz!..

Çok iyi bir hoca olmasının yanında iyi bir futbol psikoloğu olan Nevio Scala da bunun bilincinde olduğu içindir ki, her zaman, ''Ayağımızı yere basmasını bilelim'' cümlesini tekrarlıyor..

Herkes farkında ama tekrar etmekte yarar var: Beşiktaş belki de ilk defa bir yabancı ülkeye giderken taraftarın içinde bir endişe veya korku yok.. Artık ''UMUDA YOLCULUK'' başlıkları atılmıyor Kartal için.. Herkesin bekklediği Beşiktaş'ın Leeds'den bir galibiyetle dönmesi.. Beraberliğin telaffuzu bile üzüntü yaratabiliyor.. İşte, asıl güzel olan bu noktaya gelmek, buralara ulaşabilmek!..

Nevio Scala'ya teşekkür edelim, ama onu bulan ve buraya getiren sevgili başkan Serdar Bilgili ile arkadaşlarını da asla unutmayalım!..

NOT: Barcelona maçı sonrasında trafik kazası geçiren ve şu anda hayat mücadelesi veren Beşiktaşlı kardeşimiz Mesut Mutluşan'a acil şifalar diliyoruz. Leeds'e uçarken aklımız ve dularımız seninle Mesut kardeş.. ili ile arkadaşlarını da asla unutmayalım!..


25.EYLÜL.2000


Kağıda basmak için tıklayın.

Hürol BİLAL

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...