|

Ankara Hava Durumu: Meteoroloji Güncel Bilgiler ve Tahminler

Ankara’da hava durumu hakkında güncel bilgiler ve tahminler arıyorsanız, doğru yere geldiniz! Bu sayfada, Ankara’da şu anki hava durumunu, önümüzdeki birkaç gün için tahminleri ve şehrin iklimi hakkında genel bilgiler bulabilirsiniz. Peki Meteoroloji hava durumu tahmini raporuna göre, Ankara için Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü hava nasıl olacak?

15:05 - 19/06/2024 Çarşamba
Güncelleme: 15:05 - 19/06/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Ankara hava durumu
Ankara hava durumu

Ankara için Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü hava durumu nedir?

Ankara İçin 5 Günlük Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre bugünkü Ankara hava durumu tahmini şöyle: 19 Haziran 2024 bugün Ankara hava sıcaklığı 30 derece, Güneşli, nem oranı 32, rüzgar hızı 10. Yarınki Ankara hava durumu ise, hava sıcaklığı 30 derece, Güneşli, nem oranı 31, rüzgar hızı 11 gibi olması bekleniyor. Yarınki Ankara hava durumu sabah 20, öğle 30, akşam 29, gece ise 22 derece olması bekleniyor. 21 Haziran 2024 Ankara hava durumu , hava sıcaklığı 28 derece, Güneşli, nem oranı 26, rüzgar hızı 23.

Ankara Genel İklim Durumu

İlin geniş arazisinde yer yer iklim farklılıkları görülür. Güneyde, İç Anadolu ikliminin belirgin özellikleri olan step iklimi, kuzeyde ise Karadeniz ikliminin ılıman ve yağışlı halleri görülebilir. Kara ikliminin hüküm sürdüğü bu bölgede kış sıcaklıkları düşüktür, yaz ise sıcak geçer. En sıcak ay temmuz-ağustos, en soğuk ay ise ocak ayıdır. Bölgeye düşen yağış miktarları kuzey ve güney kesimlerde farklılık gösterir. Ankara, kuzey yönünde yer alan Kızılcahamam ve Çubuk ilçelerinde Karadeniz Bölgesi yağış rejimi özelliğini, güney yönünde ise İç Anadolu Bölgesi’ne özgü iklim karakterini gösterir. Bölgenin yapısı gereği özellikle kış aylarında sis olayı oldukça fazla görülür ve hayatı etkiler.

İl ölçeğinde ortalama sıcaklık 11,7 °C yıllık ortalama yağış miktarı 389,1 mm’dir. En yüksek sıcaklık değeri 40,8 °C ve en düşük sıcaklık -24,9 °C olarak tespit edilmiştir. Don olayı görülen gün sayısı 60-117, karlı günler sayısı ise yılda 30,5’tur. En yüksek kar kalınlığı 30 cm olarak tespit edilmiştir. İl merkezi ve istasyonların rüzgâr durumuna genel olarak bakıldığında hâkim rüzgârın arazi yapısına bağlı olarak değiştiği görülür. Buna göre hâkim rüzgâr Ankara (merkez), Esenboğa, Çubuk, Ayaş ve Yenimahalle ilçelerinde kuzeydoğu; Haymana (İkizce), Sincan, Nallıhan ilçelerinde ve Dikmen semtinde batı; Polatlı ve Şereflikoçhisar ilçelerinde kuzey, Etimesgut ve Elmadağ ilçelerinde güneybatı, Kızılcahamam ilçesinde güneydoğu ve Beypazarı ilçesinde kuzeydoğu yönünde eser. Kuvvetli rüzgârların görüldüğü aylar mart ve nisan aylarıdır.

Ankara’da tespit edilen en yüksek rüzgâr hızı 29,2 m/sn’dir. Bu ölçümlerin tek istisnası ise 2007 yılında Akyurt ilçesinde büyük hasara neden olan hortum afetidir. Normal şartlarda günlük olarak basınç değerlerinde fazla değişiklik görülmez. Ancak yurdumuzu etkileyen hava kütlelerine bağlı olarak değişimler gözlenir. Uzun yıllar boyunca ölçülen değerlere göre Ankara’nın ortalama basınç değeri 913,1 mb, tespit edilen en yüksek basınç değeri 935,0 mb ve en düşük basınç değeri 891,0 mb’dır.



#Ankara hava durumu
#Ankara hava durumu bugün
#Ankara hava durumu yarın
15 gün önce