Yılan Adası nerede? Rusya'nın işgal ettiği Yılan Adası nerede? Yılan Adası'nın konumu

Rusya, Ukrayna'ya bağlı olan Yılan Adasını ele geçirdi. Bunun üzerine Yılan adasının nerede olduğu çokça sorulanlar listesinde yer aldı. Peki Yılan adasının tam konumu nerede? İşte merek edilenler...

Yılan Adası nerede? Yılan Adası konumu

Dün Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın Yılan adasını işgal ettiği ifade edildi. Bunun üzerine Yılan adasının nerede olduğu, harita konumu, Yılan adasının nereye bağlı olduğu merak konusu oldu.

Yılan Adası nerede?

Yılan Adası veya Serpent Adası (Rumence: Insula?erpilor), Karadeniz'de Tuna Deltası açıklarında yer alan bir adadır. Ukrayna, Romanya ve Moldova arasında bulunuyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/25/09/20/resized_59593-3c11f6b5yilanadasineredeharitadakiyerineresiyilan14756717_124_m.jpg

24 Şubat 2022 itibariyle Rusya işgal etti

'Yılan Adasında bulunan tek insan'

Yılan Adasına halkın girmesi yasaktır. Yalnızca yılanlar ile ilgili araştırmalar yapacak kişiler girebilmektedir. Bu adada Dünya'nın en zehirli yılanı olan Altın Mızrak Başlı Engerek Yılanı yaşamaktadır. 1909 yılında adaya bir deniz feneri inşa edilmiştir. Fenerin bekçisi ise bu adada yaşayan tek insan olmaktadır.

Yılan Adasındaki tehlike

Yılan Adası adından da anlaşılacağı üzere çok tehlikeli yılanlar ile kaplıdır. Bu sebeple halkın adaya girmesi yasaktır. Ada adeta yılanların evi konumunda olduğu için burada gezilecek yer bulunmamaktadır.

DÜNYA
Putin'in emri sonrası Ukrayna'ya askeri harekat başladı: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

DÜNYA
Rusya'da savaş karşıtı gösteriler hızla yayılıyor: 47 kentte halk sokağa döküldü

DÜNYA
Rusya Ukrayna'ya saldırdı: Avrupa'da savaş