Türkiye güzel ve güçlü bir ülke

Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Türkiye'nin bugün dünyanın 17. büyük ekonomisi olmasında özel sektörün rolünün büyük olduğunu söyledi. Büyükhelvacıgil, "Umutlu olmalıyız. Türkiye, güzel ve güçlü bir ülke. Unutmamamız gereken bir nokta var ki, artık küçük olsun benim olsun devri bitmiştir" dedi.

İsmail Poçan
Türkiye güzel ve güçlü bir ülke

Konya Sanayi Odası ve Türk Standardları Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen “KSO-TSE Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı” Konya TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. TSE'nin üst düzey yöneticileri ile Konyalı sanayici ve iş adamlarının buluştuğu toplantıda, sanayicilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili eğitimler verildi. Açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası ve TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konyalı olmaktan her zaman gurur duyduğunu, bugünlere gelmelerinde Konyalı sanayici ve işadamlarının büyük desteklerini gördüğünü söyledi. Türkiye'nin bugün dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Başkan Büyükhelvacıgil, “Bu Türk özel sektörünün başarısıdır” dedi. Türk Standardları Enstitüsü hakkında bilgi veren Başkan Büyükhelvacıgil, TSE'nin 1400'ün üzerinde personeliyle ülkeye hizmet ettiğini ve 30 binin üzerinde standart hazırladığını kaydetti.

Üniversite sanayi işbirliğinin ve KSO tarafından yürütülen Kümeleşme Projesi'nin önemine de değinen Başkan Büyükhelvacıgil, sözlerine şu şekilde devam etti: “Umutlu olmalıyız. Türkiye, güzel ve güçlü bir ülke. Unutmamamız gereken bir nokta var ki, artık küçük olsun benim olsun devri bitmiştir"

DTM DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Makbule Küçüksözen Doğan, ürün güvenliği konusunda önümüzdeki günlerde çok kapsamlı bir değişikliğe gidebileceğine dikkat çekti.

Doğan, daha sonra şu ifadeleri kullandı: “DTM olarak her zaman Türk sanayisinin gelişmesinde, ihtiyaçlar doğrultusunda elimizden gelen katkıya sunmaya çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde TSE ile DTM özellikle standardizasyon çalışmaları kapsamında ciddi işbirliği yapmaktadır. Türk sanayisinin gelişmesinde etkili olan standardizasyon çalışmalarını, uluslar arası gelişmeler ve AB ile ilişkilerimizde yükümlülüğümüz çerçevesinde sürdürüyoruz" TSE Kalibrasyon Merkezi Başkanı Doğan Yazar, 'Sanayide Kalibrasyon ve Önemi', TSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanı Mehmet Evci 'TSE'nin Ürün Belgelendirme Faaliyetleri', TSE Sistem Belgelendirme Müdürü Aykut Kırbaş, 'Personel Sistem Belgelendirme', TSE Gözetim ve Muayene Dairesi Başkanı Hüseyin Özdamar 'Gözetim ve Muayene Hizmetleri', TSE Laboratuar Grup Başkanı Erol Turhan ise 'TSE bünyesinde faaliyet gösteren laboratuarlar'ı hakkında sanayicileri bilgilendirdi. TSE Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanı Mehmet Evci 'TSE'nin Ürün Belgelendirme Faaliyetleri'ni anlattı. Bugüne kadar 50 bine yakın üretim ve hizmet yerinin TSE'nin Belgelendirme hizmetlerinden yararlandığını vurgulayan Evci, TSE'nin faaliyet alanlarının: standart hazırlama, kalibrasyon, belgelendirme ve laboratuar kurup işletmek olduğunu söyledi.

CE işaretini anlatan Evci, CE işaretiyle ilgili bir takım yanlış bilgilerin olduğunu, CE işaretinin bir ürünün kalite seviyesi hakkında bilgi sağlamadığını belirtti.