Selçuklu'da hayırseverlere ve ilim adamlarına teşekkür plaketi

Selçuklu Belediyesi, Ramazan ayında düzenlenen İftar Sofraları ve İftara Doğru Programı ile Kumanya Dağıtımına destek veren hayırseverleri biraraya getirerek teşekkür plaketiyle ödüllendirdi.

Cihan
Selçuklu'da hayırseverlere ve ilim adamlarına teşe

Ramazan ayında organize edilen İftar Sofraları ve İftara Doğru Programı'na destek veren hayırseverler ile programlara konuk olarak katılan ilim adamları, düzenlenen programda bir araya geldi. Ramazan ayında düzenlenen İftar Sofraları ve İftara Doğru Programı ile Kumanya Dağıtımına destek veren hayırseverleri biraraya getirerek teşekkür eden Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen "Ramazan ayında düzenlediğimiz programlar birlik ve beraberliğimizi artırmıştır. İl Müftülüğümüz, İlahiyat Fakültemiz ve hayırseverlerimizle birlikte sosyal yardımlaşmanın en güzel örneğini yaşadık. Konya, sosyal yardımlaşmada çok güzel hizmetlere imza atmaktadır. Belediyemizin yanı sıra hayırseverler tarafından açılan iftar çadırları bunun en güzel örnekleri olmuştur. " şeklinde konuştu. Esen; "İftar Sofralarında ve İftara Doğru programında belediyemizin önemli bir masrafı olmamıştır. Hemşehrilerimiz ve hayırseverlerimiz burada verilen iftar yemeklerinin maliyetlerini karşılamışlardır. Önümüzdeki yıllarda da bu tür organizasyonlara devem edeceğiz. " dedi. Toplantıda, Ramazan ayında yapılan programların organizasyonunu düzenleyen Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür eden Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü "Hayırseverler ile yardıma muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören, Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Ramazan ayı süresince hayırseverlerimiz zor durumdaki hemşehrilerimize yardımcı olmuşlardır. Ramazan ayının sosyal dayanışma ile birlik ve beraberlik ruhu içinde geçmesine katkı sağlamışlardır. Maddi durumu iyi olanlar fakir durumda olanları gözettiği sürece sosyal kalkınma yaşanmış olur. Bu hizmetler herkese örnek olmuştur. " dedi.

Düzenlenen programlarla halkın takdirini kazandığını ifade eden Konya İl Müftüsü Mustafa Kutlu ise; "Ramazan ayında İl Müftülüğümüz, Selçuklu Belediyesi ve İlahiyat Fakültemiz ile birlikte yapılan organizasyonlar Türkiye'de Konyamızı ön sıralara taşımıştır. Düzenlenen programlar halkımız tarafından takdirle karşılanmıştır. Konya'nın yanı sıra tüm Türkiye ve Yurtdışından bizleri takip eden hemşehrilerimiz teşekkürlerini iletmişlerdir. Önümüzdeki yıllarda daha iyisini yapabilmek için şimdiden çalışmaya başladık" dedi. Programda daha sonra İftar Sofraları, Kumanya Dağıtımı ve İftara Doğru Programına katkı sağlayan hayırseverler ile programlara konuşmacı olarak katılan ilim adamlarına çeşitli hediyeler ve şükran belgesi verildi.