Gözümüz de gönlümüz de sizi arıyor, neredesiniz?

Kosova Milletvekili ve Ekonomist Prof. Dr. Muhamet Mustafa, Gediz Üniversitesi'nde konuştu. Avrupalı ve ABD'li yatırımcıların Balkanlar'da cirit attığını, Türkler'in ise uzaktan baktığını söyledi. Mustafa, 'Gözümüz de gönlümüz de sizi arıyor. Neredesiniz kardeşlerim" dedi.

Yeni Şafak
Gözümüz de gönlümüz de sizi arıyor, neredesiniz?

Gediz Üniversitesi, Balkanlar'la tarihi, kültürel ve ekonomik bağları daha da güçlendirmek amacıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'a gidilmiş, çeşitli temaslarda bulunulmuştu. Tiran Devlet Üniversitesi'yle de anlaşma imzalanmıştı. İzmirli gazetecilerin de eşlik ettiği bu ziyaretin ardından, Balkanlar'dan peş peşe heyetler Gediz Üniversitesi'nin konuğu oldu. Son olarak da Kosova'nın tanınmış siyasetçilerinden ve ekonomistlerinden Prof. Dr. Muhamet Mustafa, İzmir'e geldi. Milletvekili ve Riinvest Üniversitesi'nin kurucusu Prof. Dr. Mustafa, Gediz Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi. Kosova'nın ekonomi politikalarını belirleyen kişi olarak bilinen, Balkanlar'da söz sahibi simge isimler arasında yer alan tanınmış akademisyen, sitem etti.

OSMANLI'NIN TORUNLARIYIZ

Prof. Dr. Muhamet Mustafa, Balkan ülkelerinde Avrupalı ve ABD'li şirketlerin adeta cirit attığını, Türk yatırımcılardan ise bekledikleri ilgiyi hala göremediklerini dile getirdi. Prof. Dr. Mustafa, şunları söyledi: 'Kosova'da toplam 4 bin 337 yabancı şirket var. Bunlar arasında aktif durumdaki Türk firma sayısı ise 300 civarında. Oysa hem benim ülkem hem de tüm Balkan coğrafyası fırsatlarla dolu. Gözümüz de, gönlümüz de kardeşlerimiz Türkler'i arıyor. Bizi daha çok bekletmeyin. Birçok ortak noktamız var, kültürümüz neredeyse aynı. Bu ortaklıkları ve tarihten gelen bağlarımızı ekonomiye yansıtmalı, kültürel ve ticari ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Hepimiz Osmanlı'nın torunlarıyız, bizlere uzakta durmak değil, yan yana olmak yakışır' Prof. Dr. Muhamet Mustafa, aralarında farklı ülkelerden yabancıların bulunduğu Gediz Üniversitesi öğrencilerine de seslendi. Prof. Dr. Mustafa, gençlerden girişimci olmalarını istedi, 'Balkanlar'a gelin, iş kurun. Kosova'da yatırımcılar için pek çok teşvik var. Sizlere yardımcı olmaya hazırım' dedi.

ETLE TIRNAK GİBİYİZ

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de, Balkanlar'la Anadolu arasında her alanda köprü kurmak istediklerini açıkladı. Prof. Dr. Çevik, 'Etle tırnak gibiyiz. Türkiye'de yaşayan birçok kişinin o topraklarda yakınları, atalarının hatıraları var. Bağlarımızı hep sıkı tutmalıyız. Gediz Üniversitesi olarak bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Uzağı yakın etmek, kardeşliğimizi yarınlara taşımak görevimiz' diye konuştu.