Demir: İHL'lere hak ettiği desteği sağlıyoruz

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Asarcık, Havza Vezirköprü ilçelerindeki öğrenci yurtları ve imam hatip liselerinde incelemelerde bulundu. 28 Şubat sürecinde imam hatip liselerinine eğitiminin baltalandığını belirten Demir, bu liselere hak ettikleri desteği sağlamak için çalıştıklarını kaydetti.

Cihan
Demir: İHL'lere hak ettiği desteği sağlıyoruz

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 28 Şubat sürecinde imam hatip liselerinine eğitiminin baltalandığını belirterek bu liselere hak ettikleri desteği sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Demir, Samsun'un Asarcık, Havza Vezirköprü ilçelerindeki öğrenci yurtları ve imam hatip liselerinde incelemelerde bulundu. Samsun Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Cora, Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Erdem, AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya ve il başkan yardımcısı Muhiddin Aslan'ın katıldığı ilçe ziyaretlerinde AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, sivil toplum örgütleri ve hayırseverler tarafından yaptırılacak olan Asarcık İmam Hatip Lisesi, Vezirköprü ve Havza İmam Hatip Lisesi yurtlarına ilişkin toplantılar yaptı. Toplantılarda projelerin bir an evvel hayata geçirilmesi için eylem planları üzerinde çalışıldı.

Asarcık Kaymakamlığında yapılan toplantı hakkında bilgi veren Cemal Yılmaz Demir, "Asarcık'ta 5 bin 700 metrekare üzerine 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesinin yapılmasına ilişkin protokol 2011 yılının sonunda imzalanmıştı. Bu protokolün tarafları Samsun Valiliği, Asarcık Sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği ve Asarcık İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneğidir. Cuma günü Asarcık'ta bu konuyla ilgili geniş bir toplantı daha yapacağız." dedi.

HAYIRSEVERLERİN KATKISI BÜYÜK

Vezirköprü İmam Hatip Lisesi ile ilgili olarak kaymakamlıkta toplantı yapıldığını hatırlatan Demir, "Vezirköprü İmam Hatip Lisesinin mevcut durumunu iyileştirmek ve bir yurdun yapılmasıyla ilgili olarak Vezirköprü'deki hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getirerek güzel bir hizmete inşallah vesile olacağız diye düşüncelerimizi ifade ettik. Mevcut okul binası ekonomik ömrünü tamamlamış bulunuyor. Deprem yönetmeliğine göre de binanın güçlendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle parça parça olsa da okul binasını yenilememiz gerekiyor. İnşaata başlanıldığı takdirde bizimde çeşitli kanallardan imkanlar nispetinde yardımımız olabilecek" bilgisini verdi.