123 yıllık gelenek

Yeşilburç köyü sakinleri 1890 yılında Yunanistan''ın Grebe kazası, Krifçe köyünde başlayan ve günümüze kadar gelen 123 yıllık bir geleneği yaşatılıyor. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Sıla-i Rahim yapılmasına da vesile olan başta köy muhtarımıza, onun saygıdeğer heyetine de sizler adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
123 yıllık gelenek

Yeşilburç Köyü sakinleri her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Helva Gününde bolluk ve bereket diliyorlar. Çok sayıda vatandaşın katıldığı helva gününde dualar edilerek, katılanlara helva ikramı yapıldı. Şölene katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ''Uzunca süredir her yıl helva şenliklerimiz bu köyümüzde gerçekleşiyor. Belki bu bir bahane oluyor ama Niğde'de yaşayan çevrede yaşayan Yeşilburç köyünün sakinleri bu vesile ile bir araya geliyorlar, birbirlerini görüyorlar ve Sıla-i Rahim yapıyorlar. Sıla-i Rahim yapılmasına da vesile olan başta köy muhtarımıza, onun saygıdeğer heyetine de sizler adına ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Sizleri bir araya getirip hem kaynaşmamızın yapılması hem sıla-i rahim yapılması hem akraba eş dostun ziyaret edilmesi, anne babaların ellerinin öpülmesi hakikaten önemli olduğunu düşünüyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi bozdurmasın, ezanlarımızı susturmasın, bayrağımızı göklerden indirmesin diyor hepinize saygılar sevgiler sunuyorum'' dedi.

/Resim/site/ksakin151d77c865.jpg

Düzenledikleri Helva Şölenine katıldıkları için Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan''a teşekkür eden Yeşilburç köyü muhtarı Aydın Koyuncu, ''Geleneğimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Gurbette ki akrabalarımız helva günü geleneğimiz kapsamında da köyümüze geliyorlar. Şenlikten dolayı bir kaynaşma uzaktaki akrabaların birbirini görme tanıma şansı oluyor'' şeklinde konuştu.