Yeni kanun hükmünde kararnameler ve görevden ihraç edilenler

Yeni kanun hükmünde kararnameler yayımlandı ve görevden ihraç edilenlerin listesi paylaşıldı. OHAL kapsamında Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kanun hükmünde kararnameler ile Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki binlerce kişi görevlerinden ihraç edildi. İşte yeni kanun hükmündeki kararnameler…

Yeni Şafak

Yeni kanun hükmündeki kararnameler açıklandı ve görevden ihraç edilenlerin listesi paylaşıldı. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre binlerce kişi görevlerinden ihraç edildi. Bizler de sizler için görevlerinden ihraç edilenleri araştırdık. İşte tek tek tüm liste…

Kararnameyle 7 bin 669 Emniyet Müdürlüğü çalışanı ihraç edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 323 kişi ihraç edildi.

Yeni kararnameye göre, kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılar göreve dönebilecek.

Yurt dışındaki FETÖ okullarının diplomaları iptal edildi.

Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri 10 gün içinde sona erecek.

FETÖ zanlılarının eşlerinin pasaportları iptal edildi.

OHAL süresince iflas erteleme talep edilemeyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bin 519 kişi ihraç edildi.

Köy korucuları, görev yaptıkları il dışında da görev yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nda 2 bin 18 kişi ihraç edildi.

Kamu ile ilişkisi kesilenler arasında, 24 merkez valisi de yer alıyor.

YÖK'te 2 bin 346 kişi ihraç edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 bin 163 kişi ihraç edildi.

Ordu Vali Yardımcıları ve eski valiler memuriyetten çıkarıldı

15 Temmuz kanlı darbe kalkışması sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Ordu Vali Yardımcıları ve daha önce Ordu'da valilik yapan 3 isim memuriyetten ihraç edildi.

Resmi Gazetenin mükerrer 29818 sayısında yer alan yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar memuriyetten çıkarıldı.

Karar kapsamında Ordu Vali Yardımcısı olan Ahmet Akın Varıcıer, Turgut Subaşı, Mehmet Ali Özkılınç, Vali Yardımcısı ve Kabataş Kaymakamı Engin Avcı ile Ünye Kaymakamı Mustafa Demir memuriyetten çıkarıldılar. Yine Ordu Kaymakam adayları Cemalettin Uyanık ile Abdülkadir Cürebal memuriyetten atıldılar.

Daha önce Ordu Valiliği yapan ve FETÖ/PDY soruşturma kapsamında açığa alınan Orhan Düzgün ve Said Vakkas Gözlügöl ile halen tutuklu bulunan Kenan Çiftçi memuriyetten uzaklaştırıldılar. Geçen dönem Ordu Özel İdare Genel Sekreterliği yapan Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın da memuriyetten çıkarılanlar arasında yer aldı.

Öte yandan Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Haktanır ile Tıp Fakültesi'nde görev yapan Yardımcı Doçent doktorlardan Ali Bekir Kurt, Mustafa Hopaç ve Serkan Karataş kamu hizmetinden çıkarıldılar.

Kararname kapsamında diğer kamu kurumlarında FETÖ/PDY soruşturması geçiren kamu görevlileri de memuriyetten çıkarıldılar.

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı

RESMİ Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütleri lehine faaliyette bulunduğuna karar verilen çok sayıda kişi görevden alındı.

Buna göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi görevlerinden alındı. Kamudan çıkarılanlar arasında 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma ve 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve 24 merkez valisi yer alıyor.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan kararnamenin, Anayasanın 121'inci maddesi ile Olağanüstü Hal Kanununun 4'üncü maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nca 15 Ağustos 2016'da kararlaştırıldığı belirtildi.

Terör örgütleri lehine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veyahut bunlarla irtibatı olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çok sayıda şahıs, başka işlem olmaksızın görevden uzaklaştırıldı.

24 MERKEZ VALİSİ DE YER ALIYOR

Söz konusu şahıslarda mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetlerinin ellerinden alındığı ve bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri, bunların her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacağı bildirildi. Silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgelerinin ve pilot lisanslarının iptal edileceği ve bu kişilerin oturdukları kamu konutlarının 15 gün içinde tahliye edileceği ifade edildi. Belirtilen görevden almalar arasında 24 merkez valisinin de yer aldığı öğrenildi. Ayrıca, değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi.

KENDİ İSTEĞİYLE EMEKLİ OLAN HAKİM VE SAVCILAR MESLEĞE DÖNEBİLECEK

Resmi Gazete'de yayımlanan 673 sayılı KHK ile hakimlik ve savcılık mesleğinden kendi istekleriyle emekli olan veya tekrar mesleğe dönmek isteyenler, 2 ay içinde başvuruda bulunmaları ve mesleğe kabulde aranan nitelikleri kaybetmemiş olmaları şartıyla mesleklerine dönebilecek.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA YENİDEN SEÇİM

KHK ile ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin üyeliklerinin sona erdiği ve 10 gün içinde 14/6/2001 tarihli ve 4681 sayılı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanunu'nda belirlenen usule göre yeniden seçim yapılacağı kaydedildi.