Android 14 güncellemesi, Xiaomi modellerine yeni yenilikleri getiriyor

Xiaomi, 4 Ekim 2023 tarihinde Google tarafından yayınlanan Android 14 işletim sisteminin güncellemesini dağıtmaya başladı. İlk olarak Xiaomi 14 Pro, Xiaomi 14 ve Xiaomi 12T modelleri için kararlı güncelleme yayınlandı. Peki Xiaomi android 14 ne zaman gelecek? Xiaomi Android 14 güncellemesi alacak modeller hangileri?

Xiaomi Android 14 güncellemesi alacak modeller

Google, 4 Ekim’de gerçekleştirdiği etkinlikte heyecanla beklenen Android 14‘ü açıkladı. , Android 14’ü güncellemesi için dağıtım çalışmalarına başlayan ilk akıllı telefon üreticilerinden biri oldu. İşte Xiaomiui’nin son raporuna göre Android 14 alacak Xiaomi modelleri;

Android 14 güncellemesi alan üç Xiaomi modeli

Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro ve Xiaomi 12T modelleri için yeni sürümü yayınladı. Çok yakında diğer uyumlu cihazlar için de benzer bir kararın alınması bekleniyor.

Android 14 güncellemesi alacak Xiaomi modelleri

Xiaomi Android 14 güncellemesi alacak modeller

Xiaomi'nin resmi açıklamasına göre, Android 14 güncellemesi alacak diğer modeller şunlardır:

Android 14 güncellemesi hangi yeni özellikleri getiriyor?

Android 14 ile kullanıcılara cihazlarını daha fazla özelleştirme imkanı sunuluyor. Yeni güncellemeyle beraber kullanıcılar artık özel kilit ekranı widgetları ayarlayarak favori uygulamalarına ve işlevlerine hızlı bir şekilde erişim sağlayabilecek.

Yeni tasarım: Android 14, daha modern ve minimal bir tasarıma sahip. Yeni tasarım, daha büyük yazı tipleri, daha temiz bir arayüz ve daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor.Daha iyi performans: Android 14, performansı iyileştirmek için yeni bir çekirdek ve yeni bir Android Runtime (ART) kullanıyor. Bu, uygulamaların daha hızlı açılmasını ve daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

Daha uzun pil ömrü: Android 14, pil ömrünü iyileştirmek için yeni güç tasarrufu özellikleri sunuyor. Bu özellikler, arka planda çalışan uygulamaları yönetmeye ve ekran parlaklığını azaltmaya yardımcı oluyor.

Yeni güvenlik özellikleri: Android 14, güvenlik özelliklerini iyileştirmek için yeni bir güvenlik çekirdeği ve yeni güvenlik özellikleri sunuyor. Bu özellikler, cihazları daha güvenli hale getirmeye yardımcı oluyor.

Yeni uygulamalar ve özellikler: Android 14, yeni uygulamalar ve özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında, Health Connect uygulaması, yapay zeka destekli duvar kağıtları ve gelişmiş PIN özelliği yer alıyor.

ÖZGÜN
Xiaomi 14 Ultra fiyatı açıklandı: İşte Xiaomi 14 serisinin teknik özellikleri

ÖZGÜN
Şık tasarıma sahip akıllı telefon Redmi Note 13 Pro’nun fiyatı ve özellikleri

ÖZGÜN
Xiaomi’nin amiral gemisi 13 Ultra özellikleri ile ortalığı kasıp kavuracak

ÖZGÜN
En çok satan akıllı telefon Redmi K60’nın özellikleri

ÖZGÜN
Redmi K70 Pro, Xiaomi'nin amiral gemisi olacak: İşte tasarımı ve ortaya çıkan özellikleri

ÖZGÜN
Redmi 13C özellikleri ve fiyatı

ÖZGÜN
Vergisiz Xiaomi telefon fiyatı

ÖZGÜN
Redmi Note 12 modeli özellikleri ve fiyatı