Trabzon Of seçim 2023 sonuçları, oy oranları

14 Mayıs Pazar 2023 günü Trabzon Of seçim sonuçları belli oluyor. Yaklaşık 65 milyon vatandaş 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi ve TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullanıyor. Oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başlarken saat 17.00’de sona erecek. Karadeniz Bölgesi Trabzon Of seçim sonuçları, cumhurbaşkanı adayları, milletvekili listeleri, ittifak ve partilerin oy oranları Yeni Şafak Seçim 2023 sayfasından anbean yayınlanacak."

Trabzon Of Seçim Sonuçları 2023

Trabzon Of 14 Mayıs 2023 akşamı partilerin ve Cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oy oranları ile belirlenecek. 81 ilde oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başlayacak ve akşam saat 17.00’de sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 14 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından ve açıklanacak. na ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 14 Mayıs 2023 Of YKS seçim sonuçları 2023 sorgulama ekranı.

Trabzon Of Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Oy verme saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi?

Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir.

Eski kimlikle oy kullanılır mı?

Seçmenler eski kimlikle oy kullanabilecek. T.C Kimlik kartı, nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı vb. resimli ve resmi nitelikli belge ile oy kullanabilirsiniz.

Kaç kişi oy kullanacak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), verilerine göre, yurt içinde 190 bin 736 sandıkta, 60 milyon 904 bin 499 kişi oy kullanabilecek. Yurt dışında ise 4 bin 969 sandıkta 3 milyon 286 bin 786 kişi oy verebilecek.

2023 seçimine katılan adaylar?

14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhurbaşkanı adayları Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi adayı Muharrem İnce ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan yer almakta.

YSK kararına göre 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçiminde dört cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Seçmenler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023 için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan için oy kullanacak. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Yeni Şafak seçim sayfasından anbean yayınlanacak.

Trabzon Of ilçesi hakkına genel bilgiler

Trabzon'un ilçelerinden biri olan Of, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Trabzon'un güneydoğusunda yer alan Of ilçesi, doğusunda Rize ilinin Pazar ilçesi, batısında Akçaabat, kuzeyinde ise Karadeniz ile çevrilidir. Of ilçesi, yüzölçümü bakımından Trabzon'un en büyük ilçelerinden biridir.

Tarihi olarak Of ilçesi, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. İlçenin tarihi MÖ 4. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi çeşitli medeniyetlerin izleri ilçede görülmektedir. İlçe, tarih boyunca ticaret yolu üzerinde olduğu için önemli bir konuma sahip olmuştur. 1461 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilmiş ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir ticaret merkezi olmuştur.

Coğrafi olarak Of ilçesi, engebeli bir arazi yapısına sahiptir. İlçenin yüksekliği, deniz seviyesinden ortalama 200-300 metre daha yüksektir. İlçenin dağlık yapısı, kışın sert geçmesine neden olmaktadır. Ayrıca Of ilçesi, tarihi İpek Yolu'nun önemli bir parçası olan Trabzon-Erzurum yolu üzerinde yer almaktadır.

Güncel nüfus verilerine göre, Of ilçesinde yaklaşık 88.000 kişi yaşamaktadır. İlçenin nüfusu, son yıllarda hızla artış göstermiştir.

ÖZGÜN
Trabzon Maçka Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023

ÖZGÜN
Trabzon Köprübaşı 2. Tur Seçim Sonuçları 2023

ÖZGÜN
Trabzon Çaykara Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023