TOKİ İlk Evim Arsa başvuruları e devlet yapılacak! İşte 10 soruda TOKİ arsa başvurusu merak edilenler

TOKİ arsa başvuruları büyük merak konusuydu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvurular 14 Eylül’de başlamıştı. Konutlarda başvurular e devlet üzerinden başvurular 28 Ekim'de, bankalar üzerinden yapılacak başvurular ise 31 Ekim’e kadar sona erecek. Konut konutlarında 17 ilde ilk temeller atılmaya başlandı. Proje ile arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için başvurular ise 10 Ekim itibariyle başladı. TOKİ arsa başvuruları 7 Kasıma kadar E-Devlet üzerinden ve İl Merkezlerinde Halk Bankası, İlçelerde ise Ziraat Bankası Şubelerinden alınacak. Peki TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır, şartları neler, Kimler başvuru yapabilecek? TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak, kura çekim tarihi belli oldu mu? İşte TOKİ arsa başvurusu yapacakların merak ettikleri 10 soru ve cevabı.

TOKİ arsa başvurusu

TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim'de başladı. e devlet üzerineden alınan başvuralar 7 Kasım'a kadar sürecek. 100 bin konut arsası için başvuranlardan o ilde ikamet etme ve 16 bin liranın altında aylık gelir şartı aranacak. Başvurular Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak. Başvuru bedeli ise 500 lira olarak belirlendi.

TOKİ arsa başvurusu nereden yapılacak?

TOKİ konut arsa başvurularında Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olma veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olma şartları aranacak. TOKİ işyeri için ise başvuru bedeli 2 bin lira olacak.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/09/01/08/resized_4f7c8-192a9d43tokc4b1cc87arsabascca7vurularc4b1.jpg

TOKİ arsa başvurusu merak edilenleri

TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin ikinci ayağını oluşturan arsa satışları için başvurular başlıyor. Peki TOKİ İlk Evim Arsa'ya başvuru şartları neler? İşte projenin merak edilenleri...

TOKİ arsa satışı ne kadar?

TOKİ arsa başvuru ne zaman, nasıl yapılacak?

TOKİ arsaya kimler başvuru yapabilecek?

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/09/01/11/resized_e3b3a-d616f738tokc4b1cc87arsa.jpg

Sosyal konuta başvuran TOKİ arsaya başvuru yapabilecek mi?

TOKİ arsa başvurusu yaparken ödeme yapılacak mı?

TOKi arsa kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ arsa fiyatları ne kadar olacak?

TOKİ arsa ödeme şartları nasıl?

TOKİ arsa almanın avantajı ne olacak?

Arsalar, elektrik, su altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek.

TOKİ arsa alan ne zaman ev yaptıracak?

TOKİ arsa başvuru şartları neler?

TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura çekilişi ile ilgili açıklama Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut tarafından yapıldı. Canlı yayında sosyal konut projesi ile ilgili soruları yanıtlayan TOKİ Başkanı Ömer Bulut kura çekiminin 31 Ekim'den sonraki ilk haftada başlayacağını duyurdu.

Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlarımıza yönelik konut projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

ÖZGÜN
Eşi vefat etmiş kadınlara konut desteği başladı mı?

ÖZGÜN
TOKİ arsa başvurusu ne zaman bitiyor? İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ arsa başvuru ve şartları