Tepki çeken uygulama son buldu

Son yıllarda vatandaşların korkulu rüyası haline gelen 'tuzak radar' uygulaması sona erdi. "300 metrede bir, 1 kilometrede bir ceza anlayışı ortadan kalkmıştır" açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla alakalı yeni düzenlemenin yapıldığının müjdesini verdi.

Yeni Şafak
Tuzak radar olarak adlandırılan TEDES uygulaması sona erdi.

Özellikle Karadeniz bölgesinde yaygınlaşan ve sonra tüm Türkiye'de uygulanan elektronik radar uygulaması sona eriyor. Karayollarındaki elektronik radar uygulaması elbette tüm dünyada kullanılıyor. Fakat ülkemizde bu sistemin suistimal edilmesi vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Örneğin Ordu'da yol kenarlarına tuzak olarak yerleştirilen bu radarlar, geçtiğimiz yıl 500 bini aşkın araca hız cezası kesmişti. Üstelik bu radarların yerleştirilme aralığı da bir hayli kısa. 300-500 metre aralıklarla yerleştirilen bu radarların hepsinden ceza yenilebiliyor. Rizeli bir vatandaş, bu konudaki haklı isyanını bu şekilde dile getirmişti:

İşte bu uygulama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla nihayet son buldu. Tuzak radar ve elektronik radar uygulamasının sona erdiğinin müjdesini veren Bakan Soylu, konuyla alakalı yeni düzenlemenin getirildiğini açıkladı:

Söz konusu uygulamayı Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk de 4 Eylül'de kaleme aldığı yazısında eleştirmişti. Öztürk, uygulamanın güvenlikten ziyade daha çok kaza riski oluşturduğunu dile getirmişti: