Teknolojide güç artık Uzakdoğu’da

2022 Mobil Dünya Kongresi, teknolojide bilgi ve ürün üstünlüğünün Uzakdoğulu şirketlere geçtiğini gösterdi. Çinli, Koreli ve Japonların çıkarma yaptığı stantlarda geleceğin sistemleri sergilendi. İstanbul’daki doktorun Londra’da robotla ameliyat yapmasını sağlayan 5G teknolojileri, sanalda sevdiğiniz bir köpeği hissetmenizi sağlayan eldivenler ve yeni telefonlar etkinliğe damga vurdu.

Orhan Orhun Ünal
Arşiv

İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen ve her yıl dev firmalarının son teknolojilerini görücüye çıkardığı Mobil Dünya Kongresi’nde (GSMA) 2022 ve sonrasındaki yenilikler hakkında bilgi verdi. Fuarla ilgili en önemli gözlemimiz ise Uzakdoğu ve Asyalı firmaların ezici üstünlüğü oldu. Batılı şirketler daha cılız teknolojilerle öne çıkarken, geleceğin sistemlerinin Uzakdoğu’dan sorulacak.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/06/12/41/resized_3d0a3-50c37f6ekc3bcc3a7c3bckyuvarlakgc3b6rsel.jpg

ÇİNLİ, JAPON VE KORELİ AKINI

SANAL KEDİYİ HİSSET

Eldivenler giyildiğinde sanal alemde var olan bir kediyi severken hissedilen, giyilebilir eldivenler aracılığıyla edinilebiliyor. Fuarda 5G teknolojisi sayesinde sürücüsüz araçlar, nesnelerin interneti ve sağlık alanında uzaktan ameliyat gibi pek çok özelliğe imkan sağlıyor ve önümüzdeki yıllarda kullanımı yaygınlaşacak. Honor da ateş ölçme özelliğine sahip olması yeni kulaklığını tanıttı. Şirketin verdiği bilgiye göre ürünün hata payı 0,3.

Şirketlerin amiral gemileri sahnede

Türk Telekom yenilikleri sergiledi

Türk Telekom, üyesi olduğu, açık, sanallaştırılmış arayüz standartlarını belirleyen ve ilgili ekosistemin gelişmesine yardımcı olan Telecom Infra Project (TIP) ile ‘Ayrıştırılmış Baz İstasyonu Seviyesinde Yönlendirici’ çözümünü denediğini GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında duyurdu. Türk Telekom, bu adımla Barcelona’da birçok işbirliğine imza atmış oldu.

TEKNOLOJİ
TOGG'un en kritik parçası: Avrupa ve Uzak Doğu’dan teklif geldi

TEKNOLOJİ
İspanya'da ABD-Çin teknoloji savaşı: Mobil Dünya Kongresi'nde yaptırım uygulanan şirketin çalışanı fuar gezemeyecek