Dünyada 'Pokemon Go' çılgınlığı başladı

Bir dönemin ünlü çizgi filmi Pokemon'un şimdi de mobil oyunu çıktı. iOS ve Android platformlarında indirilebilen oyun, henüz 3 ülkede yayınlanmasına rağmen milyonlarca kişi tarafından oynanmaya başladı. Pokemon Go henüz Türkiye'de yayınlanmadı ancak yüklemenin farklı yöntemleri var...

Yeni Şafak

1995-2005 yılları arasında adeta dünyayı kasıp kavuran Pokemon çizgi filminin artık mobil oyunu çıktı. Pokemon Go ismiyle iOS ve Android platformlarında indirilebilen oyun henüz 3 ülkede yayınlanmasına rağmen milyonlarca kişi tarafından oynanmaya başladı bile.

Artırılmış gerçekliğe dayanan oyunda Pokemon karakterleri, mobil cihazların kamerası vasıtasıyla gerçek dünyada görünüyor. Oyunun birincil hedefi hareket ederek Pokemon karakterleri yakalamak. Evde, işyerinde, okulda, metroda, alışveriş merkezinde kısacası her yerde bir sanal karaktere rastlayıp ona sahip olabilirsiniz.

Sonrasında tıpkı çizgi filmde olduğu gibi Pokemon karakterlerinizi eğitip, rakiplerinizle savaşa girebiliyorsunuz. Yalnız ilk 5 kademe boyunca karakter toplamanız gerekiyor. Bu süreçte rakiplerinize herhangi bir sataşmaya izin verilmiyor.

Pokemon Go'yu henüz sadece ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda'da yaşayanlar indirebiliyor. Yapılan açıklamaya göre yeni ülkelerde yayınlamalar hızla devam edecek. Lakin oyuna talep o kadar fazla ki, oyunun sunucularında hata oluştu. Bu nedenle oyunculardan sunucu hatası giderilene kadar sabırlı olması istendi.

Oyun henüz Türkiye'de kullanıma sunulmadı ancak Android kullanıcıları kolaylıkla indirebiliyor. Bunun için tek yapmak gereken oyunun APK dosyasını internetten üzerinden indirerek telefona kurmak. Bildiğimiz üzere Android açık kaynak bir işletim sistemi ve dışarıdan uygulama kurulmasına izin veriyor. Lakin iOS'ta bunu yapmak maalesef imkansız.

Diğer taraftan oyunun olumlu ve olumsuz yönlerinin olduğu konuşuluyor. Örneğin insanlar yeni karakter yakalamak için sürekli hareket ediyor, yürüyor, bisiklete biniyor. Bu, insanları harekete teşvik ettiği için olumlu görünüyor. Lakin karakter yakalayacağım diye yolda yürürken sürekli telefona bakmak ise oldukça tehlikeli. Hatta Avustralya polisi bu konuda insanlara uyarıda bulunuyor.