Ne Ferrari ne Volvo ne Audi: İşte 2024'ün 'sürücüsünü en çok memnun eden' 10 otomobili

ABD merkezli tüketici kuruluşu Consumer Reports, araç sahiplerinin performans, konfor, güvenlik, teknoloji ve sahip olma maliyeti gibi çeşitli faktörlerdeki memnuniyetlerini inceleyen kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, araçların günlük kullanımda sundukları sürüş deneyimi, güvenlik donanımları, teknolojik özellikleri ve toplam sahip olma maliyeti gibi unsurları değerlendirerek, tüketicilerin yeniden aynı aracı tercih etme eğilimlerini analiz etti. Bu değerlendirmeler, araç satın alma sürecinde tüketicilere önemli rehberlik sağlıyor ve özellikle 2024 yılı otomobil trendlerine ışık tutuyor. İşte 2024'te sürücüsünü en çok memnun ettiren 10 otomobil listesi...

Seren Som
2024 yılının en çok memnun eden otomobilleri ortaya çıktı.

2024'ün son çeyreğine girilirken oldukça dikkat çekici bir memnuniyet araştırması paylaşıldı. 2024 yılının en memnun olunan 10 otomobilin yer aldığı listede, SUV, hibrit, elektrikli ve benzinli araçlar kendine yer buldu. Listedeki araçlar performans, verimlilik, konfor ve güvenlik açısından öne çıktı. Elektrikli araç üretimi ABD ve Avrupa’da artarken, bu araçların memnuniyet düzeyleri yükseldi. Hibrit ve elektrikli modeller, çevre dostu olmaları ve teknolojik donanımlarıyla dikkat çekiyor.

Consumer Reports'un araştırmasına göre 2024'ün en memnun olunan 10 otomobili, memnuniyet oranı ve bazı teknik özellikleri şöyle:

HYUNDAI IONIQ 6

10. Hyundai Ioniq 6 (2024)

Tamamen elektrikli bu sedan, uzun menzili ve aerodinamik tasarımıyla öne çıkıyor, özellikle çevre dostu ve teknolojik donanımlı bir otomobil arayanlar için cazip bir seçenek.

Memnuniyet oranı: Yüzde 81

HONDA PILOT

9.HONDA PILOT (2024)

Sekiz yolcu kapasiteli, güvenlik ve konfor teknolojileriyle donatılmış geniş bir aile SUV’si olan Pilot, özellikle ABD pazarında güçlü satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor.

Memnuniyet oranı: Yüzde 82

KIA TELLURIDE

8. Kia Telluride (2024)

Yedi kişilik geniş iç hacmi, zengin donanım ve güvenlik özellikleriyle aile odaklı bir SUV olan Telluride, özellikle geniş aileler için popüler.

Memnuniyet oranı: Yüzde 82

Ford Maverick Hybrid

7. Ford Maverick Hybrid (2024)

Küçük ve yakıt tasarruflu bir kamyonet olan Maverick, özellikle şehir içi kullanım için kompakt boyutlara sahip olup, düşük işletme maliyetleriyle öne çıkıyor.

Memnuniyet oranı: Yüzde 83

Rivian R1S

6.Rivian R1S (2024)

Rivian R1S, tam elektrikli altyapısı, dört tekerlekten çekiş sistemi ve yüksek çekiş kapasitesiyle hem şehir içi hem de arazi sürüşleri için ideal. Off-road odaklı yetenekleri ve geniş iç hacmi sayesinde macera severler için popüler bir seçenek. Ayrıca, sürdürülebilirliği ve çevre dostu teknolojileriyle Rivian, elektrikli SUV segmentinde öne çıkıyor.

Memnuniyet oranı: Yüzde 84

BMW X5

5. BMW X5 (2024)

Lüks SUV segmentinde hem performans hem de konforu bir araya getiren BMW X5, geniş iç mekanı ve sürüş asistanlarıyla aileler ve uzun yol kullanıcıları için ideal bir seçenek.

Memnuniyet oranı: Yüzde 85

Lexus NX PHEV

4. Lexus NX PHEV (2024)

Premium SUV segmentinde çevre dostu bir seçenek olan Lexus NX PHEV, lüks detayları ve gelişmiş teknoloji özellikleriyle şehir içi ve uzun yol kullanımı için ideal.

Memnuniyet oranı: Yüzde 87

Mazda MX-5 Miata

3. Mazda MX-5 Miata (2024)

Hafif yapısı, sportif şasisi ve manuel vites seçeneğiyle sürüş keyfi odaklı olan bu roadster, özellikle genç ve dinamik bir sürücü kitlesine hitap ediyor.

Memnuniyet oranı: Yüzde 88

Rivian R1T

2. Rivian R1T (2024)

Tam elektrikli ve yüksek çekiş gücü sunan bu kamyonet, özellikle off-road performansı ve çevre dostu yapısıyla dikkat çekiyor.

Memnuniyet oranı: Yüzde 88

Chevrolet Corvette

1. Chevrolet Corvette (2024)

Mid-engine tasarımı ve yüksek performansıyla, özellikle sürüş deneyimi ve hız meraklıları için öne çıkan bir model.

Memnuniyet oranı: Yüzde 93

EKONOMİ
Otomobil alıp satacaklar dikkat: 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi! 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak

EKONOMİ
Oto parçasında çalkantıya son

EKONOMİ
Ticaret Bakanlığı'ndan oto piyasasına yeni düzenleme: Artık Hibrit araç ithalatı için de uygulanacak

EKONOMİ
TOGG'tan sonra Türkiye'nin ikinci yerli otomobili geliyor: 2025'te seri üretimde

EKONOMİ
Çin otomobil devi düğmeye bastı! BYD Türkiye fabrikası için iş ilanları yayınladı: İşte ihtiyaç duyulan departmanlar

EKONOMİ
Otomobil devi 1,5 milyon aracını geri çağıracak: Kritik hata tespit edildi

EKONOMİ
İTO'dan Togg açıklaması: İlk kez olacak