Milli helikopter motoru TEI-TS1400 seri üretim yolunda

Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400, test aşamalarının tamamlanmasının ardından yapılan uğurlama töreni ile önümüzdeki günlerde Ankara’da bulunan TAI’ye doğru yola çıkacak.

TEI-TS1400

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın tören alanındaki katılımlarıyla TEI tarafından üretilen İlk milli helikopter motoru TEI-TS1400’ün testi akabinde teslim töreni gerçekleşmişti. Motorun, testleri tamamlamasının ardından bugün yapılan ve TEI Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut F. Akşit’in katılımıyla gerçekleşen törenle Ankara’da bulunan TAI’ye doğru yola çıkacağını aktardı.

TAI hemen Gökbey helikopterine entegre edecek

Genel Müdür Akşit, basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Motorun, TAI’ye yollandıktan sonra yerli imkânlarla geliştirilip üretilen ilk helikopter olan Gökbey’e monte edileceğini söyleyen Akşit, bu durumun küçümsenmemesi gerektiğini ve sırf bu motorun takılması için büyük bir bütçenin ayrıldığını söyledi. Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, şu açıklamayı yaptı:

Motorun ikiz kardeşinin imalatı bitmek üzere

Motorun yakın zamanda ikincisinin de imalatının bitirilip önümüzdeki iki hafta içerisinde test aşamasına geleceğini ifade eden Akşit, seri üretim hakkında da şu bilgileri paylaştı:

Tanıtım etkinliği gazetecilerle hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

EKONOMİ
Yerli helikopter Gökbey'e güç verecek yerli ve milli motor TEİ-TS1400'ün ateşlendiği anlar