Google Haritalar'ın fotoğraf uygulaması Panoramio kapatılıyor

Google, Maps (Haritalar) üzerinden fotoğraf ekleme uygulaması olan Panoramio hakkında yeni bir karar aldı. Buna göre Google, Maps servislerinden olan Panoramio'nun 4 Kasım 2016 itibariyle dondurulacağını açıkladı.

Yeni Şafak
Google Maps fotoğraf servisi Panoramio kapatılıyor.

Yeni ürün ve hizmetlerle kullanıcılarını heyecanlandıran Google, bu kez kullanıcılarını üzecek bir duyuru yayınladı. 2007 yılında Google tarafından satın alınan Panoramio, harita konumuna fotoğraf ekleme olanağı sunuyordu. Bugüne kadar haritalar üzerinden milyonlarca fotoğrafın yayınlanmasına öncülük eden hizmet, Google Earth ile de uyumlu çalışıyordu.

4 Kasım 2016 tarihinde donduruluyor

Google, 7 Ekim'i 8 Ekim'e bağlayan gece Panoramio kullanıcılarına attığı uyarı e-postası ile 4 Kasım 2016 itibariyle Panoramio'ya fotoğraf eklemenin mümkün olmayacağını ancak fotoğraf arşivinin bir yıl süreyle saklanacağını, bir yıldan sonra ise tamamen silineceğini iletti.

Panoramio fotoğraflarını yedekleme

E-postada kısa bir yönerge yayınlayan Google, Panoramio ile Google+ hesaplarını birleştiren kullanıcıların fotoğraflarını zip arşivi olarak tam çözünürlükte indirebileceğini belirtti.

Google'ın Panoramio hizmeti yerine Google Yerel Rehberler ve Google Asistan hizmetlerini öne çıkarması bekleniyor.