Galaxy S7: 'Genel hatlar' belli oldu

Minör değişiklikler, majör etkiler...

Yeni Şafak Erdem Gükrer

Samsung'un yeni amiral nesli Galaxy S7'ye yönelik bilgiler giderek netlik kazanıyor. Şimdiye kadar yayımladığı isabetli sızıntılarıyla haklı bir şöhret elde eden OnLeaks'in son bombası Galaxy S7'nin render çizimleri oldu.

Önce video gelsin ardından önemli kısımları aktaralım:

Gördüğümüz kadarıyla S6 ile arasında bırakın devrimseli ciddi diyebileceğimiz bir değişiklik bile yok. Tamamıyla aynı tasarım çizgisi üzerine inşa edilen modellerde (yani S7 ile S7 Plus) dikkat çeken tasarımsal değişikliklerden birisi ana tuş formunun elipsten dikdörtgene dönüştürülmesiyken diğeri de SIM kart yuvasının üstten yana kaydırılması. Tabii kesin birşey demek güç ama bu yer değiştirmenin sebebi çiftli yuva olabilir. Ki bu da microSD'nin döneceği anlamına gelir. Yani iki yuvalı bir SIM kart mekanizması olacak ve yuvalardan birisine SIM diğerine ise microSD takılacak. Ya da eğer S7 Dual gibi bir versiyon gelirse, çift SIM'le de kullanılabilecek. Dediğimiz gibi sadece fikir yürütüyoruz şu aşamada.

Bunun haricinde tipik çizgiler sürüyor. Yani 2.5D formunda hafif eğimli ekran camı, cam arka yüzey vb. Bu arada ön kamerada merkezden kenara alınmış ki bu da pratikte çok da bir anlam ifade etmiyor bizim için. Arka kamerada ise (

) fiziksel anlamda bir değişim yok.

Evet; görselleri de verelim tam olsun. Bu arada ailenin

bir kez daha hatırlatalım:

http://image.pho.fm/resim/imagecrop/2015/12/11/resized_4e9a2-98471b70ekrangoruntusu182.png