Çilingire kötü haber

Şifreler ve kullanıcı adlarıyla dolu hayatımıza şimdilerde anahtar sistemleri eklendi. Sık sık anahtar kaybeden veya kapıda unutanlar için alarmı çalan, kapıyı kapatmanıza izin vermeyen yeni nesil sistemler mevcut. Kaybolan anahtarı bulan uygulamalar yanında elektronik kabin ve çanta ekipmanları çilingirleri işinden edecek gibi görünüyor.

Orhan Orhun Ünal
Arşiv

Akıllı ev sistemleri, fırından çamaşır makinesine; aydınlatmadan güvenlik sistemine kadar her metrekareyi etkilerken anahtarlar da bundan nasibini aldı. Akıllı uygulama ve cihazlar sayesinde kapılar artık otomatik açılıp kapanıyor.

Özellikle yeni konut projelerinin çoğunda anahtar yerine şifre uygulamasına gidiliyor. Benzer şekilde sık sık eve çilingir çağırmak zorunda kalanlar en son çare olarak bu sisteme geçiyor.

UNUTMA RİSKİNE KARŞI ALARM

Tüm bunların dışında ‘bana basit ve ucuz cihazlar lazım’ diyenler için de çözümler var. Yeni nesil akıllı anahtarlık ile kaybolan eşyalarınızı, telefonunuzu, anahtarlarınızı, evcil hayvanlarınızı kolaylıkla bulmanız mümkün. Kaybettiğiniz eşyaların yerini bulmak için alarm özelliğini kullanarak akıllı anahtarlığı çaldırmak veya harita üzerinden bulunduğunuz son konumu kolaylıkla öğrenmeniz mümkün.

ELEKTRONİK KABİN KİLİDİ BİLE VAR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/14/11/47/resized_21091-a1b858c1teknolojianahtarkutu.jpg

Anahtar taşımaya gerek yok

Kale Kilit’in elektronik kabin kilitlerinde bulunan şifre özelliği, anahtar taşıma derdini ve unutma endişesini de ortadan kaldırıyor. Kilit üzerinde bulunan tuş takımı sayesinde kullanıcılar, geçici ya da sabit şifrelerini belirleyebiliyor. Yalnızca kullanıcının belirlediği şifreyle açılabilen elektronik kabin kilitleri zorlamalara ve darbelere karşı üst düzey dayanıklılık gösteriyor.

TEKNOLOJİ
Parmak izi teknolojisi anahtarı ortadan kaldırabilir

TEKNOLOJİ
Anahtarların yerini akıllı telefonlar alıyor!