Apple yapay zeka şirketi satın aldı

Apple, yapay zeka odaklı bir girişimcilik şirketi olan Silk Labs’ı sessiz sedasız satın aldı. Özellikle akıllı cihazlar için yapay zeka yazılımları geliştiren şirketin veri gizliliği için çalışması bekleniyor.

Yeni Şafak
Apple'ın 2016 Eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte Tim Cook sahneye çıkarak Siri güncellemelerini sunmuştu.

Yayınlanan raporlara göre Apple, bu yılın ilk aylarında bir yapay zeka girişimi olan Silk Labs’ı satın almış. Cihazlara yönelik yapay zeka yazılımları üreten şirketin satın alınmasına ilişkin detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

Tim Cook’un geçtiğimiz ay Avrupa Parlamentosunda veri gizliliğiyle ilgili yaptığı konuşmayla Apple’ın Federal Veri Gizliliği Yasası’nı desteklediği belli olmuştu. Ünlü CEO geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda da veri gizliliği konusunda Facebook ve Google’dan çok daha iyi olduklarını söylemişti. Firma bu noktada veri gizliliğini önemseyen adımlar atmaya devam ediyor.

TEKNOLOJİ
Apple CEO'sundan Facebook ve Google hakkında ilginç açıklamalar

Silk Labs nasıl çalışıyor?

Silk Labs isimli şirket 2015 yılında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kuruldu. İlk olarak Mozilla ile çalışan firma, Apple ile yapay zekayı kullanarak, gizliliği üst seviyelere çıkarmaya çalışacak. Konuyla ilgili olarak her iki şirketten resmi bir açıklama yapılmadı.

Silk Labs’ın kullandığı teknolojiyle veriler, bulut depolama ortamlarına gönderilmeden işlenebiliyor. Bu yöntem de güvenlik riskini minimize ediyor diyebiliriz. Yapay zeka girişimi olan Silk Labs, Google’ın aksine verileri dışarıyla paylaşmıyor. Bunun yerine bütün işlemleri sabit ya da yerel disk üzerinden yapıyor. Girişim projelerini duyurduğu zaman 770 farklı bağışçıdan toplamda 150 bin dolarlık bağış almıştı.

TEKNOLOJİ
Apple WhatsApp Stickerlarını App Store'dan sildi