Apple gaza bastı: Apple Car geliyor!

Kendi otomobilini üretme girişiminde bulunan Apple, 'apple.cars'ı tescil ettirdi.

Yeni Şafak Furkan Özata

Apple'ın kendi otomobilini üreteceği söylentileri her geçen gün büyüyor. Son olarak Apple'ın otomobil sektörüyle ilgili satın aldığı 3 yeni domain (bundan sonra kendi dilimizdeki karşılığı olan

alan adını

kullanacağız) sonrası dedikodu kazanı iyice kaynamaya başladı.

'un haberine göre Apple, '

apple.cars

,

apple.car

ve

apple.auto

' alan adlarını satın aldı. Gerçi bu 3 alanın hiçbiri şu anda aktif değil ancak geçtiğimiz Aralık ayında tescil edilmiş olarak görünüyor.

Apple bu alan adlarının güvenliğinin sağlanması için ise

MarkMonitor

firması ile anlaşmış. ABD menşeli bu firma, şirketlerin internet üzerinde tescil ettiği markaların güvenliğini sağlıyor.

http://image.pho.fm/resim/imagecrop/2016/01/09/02/35/resized_dbabd-2e2b1029applecarconcept.jpg

Apple'ın otomobil ile alakalı alan isimleri satın alması ve bu alanların korunması için bir firmayla anlaşması, haliyle

Apple Car

söylentilerini yeniden alevlendirdi. Lakin tüm bu söylentilere rağmen Apple tarafından hala resmi bir açıklama yok.

Gerçi resmi açıklama gelip gelmemesi çok da önemli değil ne de olsa bildiğimiz gibi Apple sektörün 'ser verip sır vermeyen' en ketum firmalarından biri hatta belik ilki. Bununla birlikte bulmacanın parçalarını birleştiğimizde ortaya çıkan tablo gün gibi aşikar. Apple'ın uzun bir süredir Tesla, Ford, GM, Samsung ve Nvidia gibi firmalardan mühendis transfer ettiğini biliyoruz. Keza bu mühendislerin '

Titan Projesi

' ismi altında yürütülen bir projeye yönelik işe alındıkları da malum ki bu proje Apple Car girişiminin şirket içindeki kod ismi.

Dahası hatırladığımız üzere geçtiğimiz sene de Apple CEO'su Tim Cook'un, Alman otomobil devi BMW'nin genel merkezini ziyaret ettiği, özellikle i3 modelini çok beğendiği ve BMW CEO'su Harald Krueger ile kapalı kapılar ardında gizli görüştürme gerçekleştirdiği iddia edilmişti:

TEKNOLOJİ
Apple, kendi otomobilini üretmeye hazırlanıyor!

Velhasıl gördüğümüz gibi Apple'ın elektrikli otomobil projesi üzerine çalıştı kesin. Tahminimiz o ki şimdilik hale Ar&Ge aşamasında olsa gerek ve şekillenmesi bir üç dört yılı bulur. Tabii bu süre içerisinde değişikliklere uğraması da muhtemel ama en nihayetinde yakın gelecekte Tesla'nın ve Google'ın karşısına dikileceği de muhakkak.