Elon Musk açıkladı: Starlink bir ülkede daha aktif edildi

Elon Musk’ın uzaydan internet projesi dünya genelinde hizmet ağını büyütmeye devam ediyor. Starlink’in Yemen’de aktif edildiğini Elon Musk X hesabından duyurdu. Peki Starlink hangi ülkelerde var?

Starlink

Starlink, Elon Musk'ın SpaceX şirketi tarafından detay ve uzaydan dünyaya yüksek hızlı internet sağlayan bir hizmettir. Ekim 2020'deki lansmanıyla birlikte faaliyete geçen Starlink, dünya çapındaki hizmet ağına sürekli yeni ülkeler ekliyor. Uydu üzerinden internet erişimi sunan bu hizmet, özellikle kırsal ve altyapı sorunlarının mevcut parçalarında büyük ilgi görüyor. Starlink, yeni bir ülkede daha giriş yaparak küresel bilgilerini sürdürdü.

Starlink sahibi Elon musk sahibi olduğu X platformu hesabından yaptığı açıklamada “Starlink Yemen'de mevcut!” paylaşımda bulundu.

Starlink Hangi Ülkelerde Var?

SpaceX’e göre Starlink hizmeti ‘dünyanın bağlantının her zaman zor olduğu bölgeleri için ideal’. Şu anda yalnızca ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve diğer bölgelerin belirli alanlarında mevcut olup, kapsama alanı 45 ila 53 derece kuzey enlemleri arasındaki bölgelere odaklanmıştır.

Güncelleme 12 Mayıs 2022: SpaceX, hizmetin şu anda dünya çapında 32 ülkede kullanılabilir olduğunu duyurdu. Uzay şirketi sevkiyatların “derhal” gerçekleşeceğini belirtiyor.

ÖZGÜN
Starlink nedir ne işe yarar nasıl çalışır?

TEKNOLOJİ
Starlink Türkiye’ye giriş yapıyor