TEK ÖZLEM KUPA

3 yıldır başkanlık yapan Yıldırım, Fenerbahçe'ye sayısız yıldız kazandırmasına rağmen sadece Atatürk Kupası'nda şampiyonluk yaşadı. Ekonomik krize rağmen Fenerbahçe darphane gibi.

.
TEK ÖZLEM KUPA

http://cdn.yenisafak.net/site/1975sporb81e9b06.jpg

29 FUTBOLCU ALDI

3 yıldır başkanlık yapan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye sayısız yıldız futbolcu kazandırmasına rağmen Lig'de ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşayamadı. Görev yaptığı dönemde 29 futbolcuyu Fenerbahçe'ye kazandıran Yıldırım, bu dönemde Sarı-Lacivertli takımı transfer şampiyonu yapmasına rağmen sadece Atatürk Kupası'nda şampiyonluk yaşadı. Yıldırım'ın bu sezon tek hayali 5 yılllık lig, 17 yıllık Türkiye Kupası özlemine son vermek.

İZ BIRAKAMADILAR

Görev yaptığı dönem içerisinde transfere yaklaşık 150 milyon dolar harcayan Yıldırım dönemindeki Fenerbahçe, Avrupa'nın kalburüstü futbolcularını da Kadıköy'e taşıdı. Yıldırım, hepsi ülkelerinin milli takımlarında forma giyen Moldovan, Murat Yakın, Elvir Baliç, Dimas, Sergen, Alpay, Johnson, Ogün, Abdullah, Andersson, Rapaiç ve Revivo gibi futbolcuları Sarı-Lacivertli takıma kazandırdı. Ancak bu futbolculardan bazıları iz bırakamadan koptular.

20 GÜNDE 4 TRİLYON

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizden bütün kulüpler etkilenirken, Fenerbahçe yönetimi 20 gün içinde futbolculara 5.5 milyon dolar yaklaşık (4 trilyon lira) ödedi. Diğer kulüplerin aksine en kötü dönemde Fenerbahçe'de nakit para krizi yaşanmadı. Başkan Aziz Yıldırım'ın da büyük katkılarıyla Sarı-Lacivertli futbolcular prim ve transfer taksitlerini zamanında aldı. Çeşitli dönemlerde ise bu paralar gününden önce futbolculara ödendi.

Rapaiç'in kasığı çekti

Fenerbahçe'nin dün yaptığı antrenmanda sağ arka adelesinde çekme olan Rapaiç, antrenmanı yarıda bıraktı. İlk müdahelesi saha içinde yapılan Hırvat futbolcunun sakatlığının ciddi olmadığı bildirildi. Ağır çalışma programı nedeniyle adelelerinde zorlanma olan Zoran Mirkoviç ve Celil'in yanısıra boynunda tutulma olan Rüştü, dün salonda çalıştılar. Son günlerde yapılan idmanlarda oldukça başarılı bir grafik çizen Baliç, dün de antrenmanın yıldızıydı. Özellikle çift kale maçta etkili bir oyun ortaya koyan Boşnak futbolcu, attığı mükemmel bir gol sonrası da başta teknik direktörü Denizli olmak üzere tüm futbolcular tarafından alkışlandı. Çift kale maçta Baliç'in forma giydiği Yeşil takım, Kırmızı takımı 8-5 yendi.

Mevsimleri değiştirdik

Denizli, hem F.Bahçe'nin hem de Samandıra'nın havasını değiştirdiklerini söyledi.

Fenerbahçe teknik direktörü Mustafa Denizli, Samandıra Tesisleri'de çalışmalara başladıktan sonra "İklimler değiştirdik. Artık yağmur yağdırmıyoruz" dedi. Kamp çalışmalarının olumlu geçtiğini söyleyen Denizli, "Antalya'da iyi bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Pagon, Kocaelispor ve Almania Bielefeld yapacağımız maçlarda eksiklerimizi gidereceğiz" dedi.

Yeni sistem 1+10

Andersson'un sakatlığından dolayı sistemi değiştireceğini açıklayan Denizli'nin kaleci Rüştü hariç bütün futbolcuların yerlerini değiştirebileceği bildirildi. Maçların önemine göre ilk yarıda olduğu gibi takımdaki bir çok futbolcunun yeni sistemde yerleri garanti olmayacak. Takımda herkes golcü olduğu gibi aynı zamanda da top rakipteyden rakibe pres yapacak.

Tavşanlı adası Fenerbahçe'nin

Balıkesir'in Erdek ilçesi açıklarında bulunan Tavşanlı Adası'na Fenerbahçe Spor Kulübü'nün talip olduğu bildirildi. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, konuyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile görüştüğünü açıkladı.