'Tankın önündeki duvar gibiydi'

'Tankın önündeki duvar gibiydi'

NBA All-Star maçında Batı karması, doğu karmasını 153-132 yenerken, batıda oynayan ve 4 sayı atan Mehmet Okur, bu unvanı elde eden ilk Türk oyuncu olarak tarihe geçti.

14 dakika 43 saniye sahada kalan Mehmet'i Salt Lake Tribune gazetesi defans yönüyle övdü. Mehmet'in Shaquille O'Neal'a kafa tuttuğunu belirten gazete, maçın son dakikalarındaki bir pozisyonu da hatırlatarak, “Okur, Tiananmen Meydanı'nda tankın önünde durur gibiydi” yorumunu yaptı. Gazete, Mehmet'in, maç öncesinde Türk bayrağının yanında durarak, yıldızlar karmasına daha önce oyuncu sokamayan ülkesini gururlandırdığını da ifade etti. Okur'un, “Mükemmeldi. Türkiye'yi temsil ettim, iyi vakit geçirdim. Yıldızlar karmasından olmayı her yıl isterim” sözlerine yer verdi. Detroit'in efsane pivotu Bill Laimberr de Mehmet'i överek, Okur'un artık bir All-Star olduğunu ve ligdeki her oyuncuyla aynı statüde olmayacağını belirtti. Laibberr, Mehmet'in bu yıl inanılmaz oynadığını da kaydetti.

Oğullarını TV'den gururla seyrettiler

Mehmet'in anne ve babası tarihi maçı çay bahçesinde izledi. Abdullah Okur, “Mehmet daha çok toy ileride daha iyi olur” derken, Nimet Okur ise “Çok güzel bir duygu. Anne olarak bu dünyanın en güzel duygusu. Tarifi mümkün değil” dedi.

All-Star'dan notlar