Şampiyon bir Fenerbahçe bırakacağım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olağan seçimli genel kurul öncesi Yeni Şafak Spor Servisi’ni makamında ağırladı ve kamuoyunun merak ettiği soruları samimi bir şekilde cevapladı. Yıldırım, “Kongrelerden sonra herkes bütünleşir. İyi sonuçlarla tribünleri yeniden doldurur ve kaynaştırırız” dedi. Amacının, kaybedilen bütün hakları kulübe geri kazandırmak olduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe’nin hakkını kim gasp ettiyse, maddi anlamda kim zarar verdiyse hesaplaşacağız” diye konuştu.

Yeni Şafak Ergün Balcı
Aziz Yıldırım, Yeni Şafak Spor Servisi'ni makamında konuk etti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp başkanının seçileceği olağan seçimli genel kurul öncesinde son mesajlarını verdi. Sportif başarıdan kulübün borcuna, 3 Temmuz sürecinden taraftarlara kadar pek çok konuda önemli ifadeler kullanan Yıldırım, seçimde yeniden başkan seçileceğinden emin olduğunu da söyledi. Sportif açıdan başarısız olmadıklarını belirten Yıldırım, “Futbolda, 1978’ten 1998’e kadar geçen 20 senelik sürede 4 defa şampiyon olmuşuz. 6 defa da ikincilik var. Halbuki benim dönemimde 6 şampiyonluk, 9 tane de ikincilik var. Üçüncülük de var... En kötü altıncı olmuşuz. Onun dışında başarısızlık yok. Ama bizim Türkiye’de şu var... Şampiyon olursan başarılısın, olamazsan değilsin. Bunların yanında Denizlispor, buradaki Trabzonspor, 12 Mayıs’taki Galatasaray maçı ve bir de Rize’de liderken yaşanan kurşunlanma olayıyla 4 tane şampiyonluğumuz elimizden alınmıştır. Bunları da katarsanız sportif anlamda da çok başarısız değiliz” dedi.

"Borcu sıfırlayacağız"

Kulübün borcunun 400 milyon Euro olduğunu belirten Yıldırım, “Diğer kulüplerde borç daha fazla. Taraftar, kongre üyeleri, herkes bu kulübe sahip çıkacak. Bunu nasıl yapacak? Kombine alacaklar. 50 bin kişi her sezon kombine alacak ve stat dolacak. Lisanslı ürün alarak zaten destek veriyorlar. Bunun yanında kombine de alacaklar. Bunların ötesinde Fenerbahçe, 2 defa Şampiyonlar Ligi’ne alınmadı. Buradan kaynaklanan maddi zarar tanzim edilecek. Fenerbahçe’nin alması geren hakları alınacak. Ayrıca halka arzdan dolayı da Fenerbahçe’nin çok kaybı var. Bunların da mahkeme veya devletle uzlaşılarak geri döndürülmesi halinde borçlar sıfırlanmış olur” diye konuştu. Seçim sürecinde bölünen camiayı bir bütün haline getireceğini vurgulayan Aziz Yıldırım, “Bir çalışma yapacağız. Kongre üyeleri her seçimde bir tarafa destek olur, bir tarafa muhalefet yaparlar. Ama kongreden sonra herkes bütünleşir. Burada taraftar önemli. İyi bir takımla, iyi sonuçlar alırsak tribünleri yeniden yavaş yavaş doldururuz ve kaynaştırırız” ifadelerini kullandı.

"Kim zarar verdiyse hesaplaşacağız"

Tek amacının Fenerbahçe’nin kaybettiği bütün hakları kulübe geri kazandırmak olduğunun altını çizen Yıldırım, “En başta Yargıtay kararının açıklanmasıyla beraber, yaşanan bütün süreçlerden dolayı mağdur olan Fenerbahçe’nin bütün haklarını geri almak için mücadele başlatacağım. Bu mücadele kurumlar, şahıslar ve bireyler düzeyinde olacak. Fenerbahçe’nin hakkını kim gasp ettiyse, maddi anlamda kim zarar verdiyse hesaplaşacağız. Bütün mahkemeleri aşmış, aklanmış, bunun dışında futbolda şampiyon olmuş bir Fenerbahçe bırakmak istiyorum” dedi.

"Bundan sonra Koç’u desteklemem"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bugün ve yarın yapılacak olağan seçimli genel kurul için yaptığı değerlendirmede, “Kazasız, belasız, uygar ve çağdaş bir şekilde, herkesin kendi demokratik haklarını kullanacağı bir kongre olmasını diliyorum. Bana göre ben kazandım. Hep beraber göreceğiz” dedi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bugün ve yarın yapılacak ve sarı-lacivertli kulübün başkanının belli olacağı kongre için değerlendirmelerde bulundu. Kongrenin çok temiz geçmesini beklediğini belirten Yıldırım, “Fenerbahçe bizim zamanımızda hep ilkleri yapmıştır. Bu kongrede de bir ilki gerçekleştireceğiz. Stadyumda, 26 bin kişinin katılabileceği bir kongre yapacağız. Bu kongrenin kazasız, belasız, uygar ve çağdaş bir şekilde, herkesin kendi demokratik haklarını kullanacağı bir kongre olmasını diliyorum. Aklı selim olan insanla, herhalde iki tarafı da dinlemişlerdir, buna göre karar vermelerini bekliyorum. Fenerbahçe’ye ve Türkiye’ye hayırlı olsun. Bana göre ben kazandım. Neticeyi Pazar akşamı (yarın akşam) hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/06/02/04/27/resized_c3285-3632f987fb1.jpg

BİR DÖNEM DAHA ADAYIM

Kendisine rakip olarak karşısına çıkan Ali Koç için de düşüncelerini dile getiren Yıldırım, “Ali Koç hakkında söyleyecek bir şeyim yok. Bana göre Fetö ile ilgilisi yoktur. Olsaydı onu 2015’te aday göstermezdim. Ama bunun dışında kendisinin bildiği başka bir şey varsa, o devletle kendi arasındaki konu. Bir sonraki seçimde aday olmazsam Ali Koç’u desteklemem. Bir dönem daha adayım. Bu süreç bittiği andan itibaren de Fenerbahçe ile ilgili söylemim olmayacak. Kendi işlerime bakacağım. Onun dışında Fenerbahçe kendisine başkanını seçer” diye konuştu.

"Gomis ilk bize geldi Aykut hoca istemedi"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, beinsports’a açıklamalar yaptı. Başkan Yıldırım, Süper Lig’de 2017-18 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray’da attığı 29 golle gol kralı olan Bafetimbi Gomis’in ilk kendilerine geldiğini ancak istemediklerini söyledi. Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada, “Gomis ilk bize geldi ancak Aykut Hoca istemedi. O şekilde bir santrfor istemediğini söyledi. Hastalığından dolayı tereddüt etti; almadık. Türkiye’de başka oyuncular da var. Önce bize geldiler, biz istemeyince gittiler. Aykut Hoca bu kararından dolayı pişman olmadı. 70 kusür tane gol atan takımın antrenörü. Bizim sıkıntımız gol değil” diye konuştu.

Yıldırım’ın 13. kongresi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bugün ve yarın yapılacak olağan seçimli genel kurulda 13. kongre heyecanını yaşayacak. Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 14-15 Şubat 1998’deki genel kurulda başkan seçilen Yıldırım, 20 yılı aşkın sürede girdiği 12 kongerede koltuğu kimseye bırakmadı. Yıldırım’ın bugüne kadar geçirdiği 12 kongrede karşısına sadece 5 kez rakip çıktı. Sarı-lacivertlilerin, 8’i olağan, 4’ü olağanüstü genel kurul toplantısı olmak üzere gerçekleştirilen 12 kongrenin 7’sinde Aziz Yıldırım tek aday olarak seçime girdi. Yıldırım, 5 genel kurulda ise iki kez Vefa Küçük, birer kez de Şadan Kalkavan, Mehmet Ali Aydınlar ve Hulusi Belgü’yü geçerek kongreyi kazandı.

Seçim ilk kez statta olacak

Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen Fenerbahçe Kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle Ülker Stadı’na alındı. Sahanın içine konuşmaların yapılması için kürsü kurulurken, ayrıca oy verme işlemi için kabinler ve sandıklar da saha içine konuldu. Üyeler Ülker Stadı’nda Fenerium Tribünü’ne giriş yapacak. Bu tribüne sığılmaması durumunda ise kale arkası tribünlerine de genel kurul üyeleri alınacak. Diğer yandan kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanarak kulüp rekorunu kırması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013’te gerçekleşen kongrede kırılmış ve 9 bin 380 kişi oy kullanılmıştı.

Aydınlar: Adayların önünü açtım

F.Bahçe’ye, Mehmet Ali Aydınlar imzasıyla noterden bir yazı gönderen Acıbadem Grubu sponsorluk sözleşmesini feshetti. Aydınlar, “İhtiyaç nedeniyle elimi taşın altına koymuştum, ancak süreç bizi farklı tartışmaların içine çekti, bir anda kendimi başkanlık yarışının içerisinde, polemiklerin parçası olarak buldum. Çok üzüldüm ve yıprandım. Fenerbahçe önemli bir seçime gidiyor. Yepyeni bir döneme girilecek. İki başkan adayımızın da seçildikleri takdirde gelecek dönemde farklı açılımlar oluşturacaklarını, sponsorlukla ilgili planlarını çok daha rahat bir şekilde uygulama fırsatı bulabileceklerini düşünüyor ve bu konuda önlerini açtığıma inanıyorum. Rahat bir şekilde hareket edip yeni sponsorluk anlaşmaları yapabilirler, çünkü biz artık olmayacağız” dedi.