Liverpool Danimarkalı süper yeteneği istiyor

Liverpool, Ajax'ın Danimarkalı genç starı Christian Eriksen'i kadrosuna katmak istiyor.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
Liverpool Danimarkalı süper yeteneği istiyor

Liverpool, Ajax'ın Danimarkalı genç starı Christian Eriksen ile yakından ilgileniyor. Ajax, Avrupa'nın ilerleyen yıllarında en büyük yeteneklerinden biri olması beklenen genç yıldızı Eriksen'i elinde tutamayacak gibi gözüküyor. Dünya basınında her gün adı dev takımlarla anılan Danimarkalı yıldıza, son talip İngiliz devi Liverpool. Son yıllarda İngiltere'de zirve yarışında rakiplerinin gerisinde kalan Liverpool, teknik direktörü Brandon Rodgers ile bir çıkış yakalamış durumda. Sezon sonu için 3-4 yıldız isim transfer etmesi beklenen Merseyside ekibinde öncül hedef Christian Eriksen.

22 yaşındaki yıldızın gelişimini yakından takip eden Liverpool'un sezon sonu için genç yıldıza bir transfer teklifi sunması bekleniyor.

Overmars da açıkladı

Ajax altyapı sorumlularından olan Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Mark Overmars Hollanda basınına yaptığı açıklamada, '' Geçtiğimiz günlerde Eriksen'i izlemeye gelen pek çok kulüp oldu. Bunların içinde en düzenli takipçisi Liverpool'' dedi.

1992 doğumlu olan Eriksen, Ajax ve ülkesi Danimarka'nın en önemli yıldızı konumunda bulunuyor. Hızı ve tekniği ile ön plana çıkan 21 yaşındaki süper yeteneğin, Avrupa'nın ilerleyen yıllarında en üst düzey yıldızlarından biri olması bekleniyor.

Savunmaya da takviye

Emektar oyuncusu Jammie Carragher'ın sezon sonunda emekliye ayrılacak olması nedeniyle savunmaya takviye yapmayı planlayan Galli hocanın, sezon sonunda eski takımı Swansea'den eski oyuncusu Ashley Williams'ı savunmaya monte etmeyi planladığı iddia edildi. Galler Milli Takımı'nın da kaptanı olan Williams'ın yanı sıra, Blackpool'un kanat oyuncusu Paul İnce'i de gelecek sezon takımında görmek istediği iddia edildi.