Jupp Derwall öldü

Türkiye'de Galatasaray antrenörü olarak büyük işler başaran Jupp Derwall 80 yaşında vefat etti.

Aa
Jupp Derwall öldü

Almanya'nın tanınmış eski teknik direktörlerinden Jupp Derwall, geçirdiği kısa süreli ağır bir hastalıktan sonra bugün vefat etti.

Alman Futbol Federasyonu (DFB) tarafından yapılan açıklamada, bir dönem Galatasaray'ın da teknik direktörlüğünü yapan Derwall'ın 80 yaşında vefat ettiği bildirildi.

Helmut Schön'den sonra 1978 yılında Almanya Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Derwall, Alman Milli Takımı'yla 1980 yılında İtalya'da Avrupa Şampiyonu, 1982 yılında İspanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda da dünya ikincisi olmuştu.

Jupp Derwall kimdir ?

10 Mart 1927'de doğdu. Futbolcu olarak sadece iki defa Alman milli takımı formasını giydi. Ancak antrenör olarak Alman futboluna çok şeyler kazandırdı. 11 Ekim 1978'de Almanya milli takım teknik direktörü oldu. 20 Haziran 1984'e kadar bu görevde kaldı. 1980'da Almanya'yı Avrupa şampiyonu yaptı. 1982'de dünya ikincisi olan Almanya milli takımını Derwall çalıştırıyordu. Jupp Derwall Almanya milli takımını bıraktıktan sonra geldiği Türkiye'de Galatasaray antrenörü olarak büyük işler başardı. Galatasaray ile şampiyonluklar yaşadı. Türkiye'de Avrupa tarzında modern futbolun kurucusu olarak anılıyordu.