İlkay Gündoğan: "Kerem Aktürkoğlu Avrupa'ya yakışan bir futbolcu"

Premier Lig devi Manchester City takımının Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan açıklamalarda bulundu. İlkay, A Milli Takımı'nın Dünya Kupasından elenmesine üzüldüğünü ve Galatasaraylı Kerem'in Avrupa'ya yakıştığını söyledi.

İlkay Gündoğan

Manchester City'nin Türk asıllı Alman yıldızı İlkay Gündoğan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'na katılamamasına üzüldüğünü belirtirken, Galatasaray'ın yükselen yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nun da Avrupa'ya yakışan bir futbolcu olduğunu söyledi. 31 yaşındaki başarılı orta saha oyuncusu, Tivibu Spor'da Mustafa Müjdat Muratoğlu'nun sorularını yanıtladı.

"Şu ana kadar istediğimiz yoldayız"

"Geçen sezon sanki takım tam oturmuş, ben de pozisyonumu bulmuş gibi hissettim. Her şey su gibi aktı. Üst seviyede bir sezon oynadık. Ben daha ofansif bir pozisyondaydım. Benim için gollü bir sezon oldu. Bu sezon takımlar oyunumu öğrendikleri için bana daha çok önlem alıyorlar. Sonuçta istediğimiz yoldayız. Premier Lig'de lideriz, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finaldeyiz, FA Cup'ta yarı finaldeyiz. Şu ana kadar istediğimiz yoldayız. Bundan daha iyisi olamazdı. Son 1,5 ay bizim için çok önemli. Her maç bir final gibi. Her finali kazanmayı başarırsak bizim için inanılmaz bir sezon olacak."

"Nuri Şahin'i gururla takip ediyorum"

"Löw Türkiye'ye yakışır"

"Kerem Aktürkoğlu Avrupa'ya yakışan bir oyuncu"

"Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidememesine üzüldü"

"Bu sezon bir Hull City maçına gitmek istiyorum"

"Hull City dikkatimi çekti. 2 hafta önce beni bir maça davet ettiler ancak gidemedim, kupa maçımız vardı. Bu sezon bir maça gitmek istiyorum. Kaybettiğim iki Şampiyonlar Ligi finalinden birini değiştirmek isterdim. En iyi arkadaşım Zinchenko. Ülkesi, ailesi, arkadaşları ve kendisi için zor bir dönem. Yanında olmaya, moral vermeye çalışıyoruz. Football Manager'da alt liglerde takım almayı seçiyorum. Balıkesirspor, Altınordu, West Bromwich gibi takımlar almıştım. Alt liglerde adım adım tırmanmayı seviyorum."