Hoşgeldin

Şampiyonlar Ligi’ne Monaco yenilgisiyle veda eden Fenerbahçe, sözleri ve eylemleriyle taraftarları çileden çıkaran, sistemi hata veren Vitor Pereira’nın ardından göreve getirdiği Hollandalı teknik adamla yeni zaferlere yelken açtı. UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Grasshoppers’i Aatif ve Stoch’un (2) golleriyle yenen sarı-lacivertliler, gruplara kalma yolunda avantaj elde etti

Yeni Şafak Ergün Balcı

Uefa Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için mücadele eden Fenarbahçe, play-off turu ilk maçında evinde ağırladığı Grasshoppers'a karşı rahat bir galibiyet aldı. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe 4. dakikada Aatıf'ın golüyle öne geçti. Orta sahadan topu alıp çalımlarla ceza sahasına giren Salih Uçan, rakibine takılınca Aatıf Chahechoue araya girerek topu kazandı. İlk şutu kaleciden dönen Aatıf, topu tamamlayarak sarı-lacivertlileri öne geçiren golü kaydetti 1:0. 8. dakikada van der Wiel'in sağ kanattan yaptığı ortasını Fernandao kale yerine dışarıya gönderdi. 18. dakikada rakip Grasshoppers'tan Marko Basic'in ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci Volkan kurtardı. 32. dakikada Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortada Memmet Topal bomboş pozisyonda yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti. Maçın ilk yarısı kaçan pozisyonların ardından 1.0 bitti. İkinci yarıya da etkili başlayan Fenerbahçe'de 61. dakikada Salih'in sol taraftan kullandığı serbest vuruşu kaleci son anda çeldi dönen topu tamamlayan Fernandao'nun şutunu Grasshopperslı oyuncular çizgiden çıkardı. 69. dakikada Aatıf Chahechoue'nun yerine oyuna giren Miroslav Stoch, Fenerbahçe'nin ikinci golünü kaydetti. 72. dakikada van Persie'nin getirdiği ve Savunmada Lavanchy'nin müdahale ettiği top Stoch'un önünde kalınca Slovak futbolcu yakın direğe gönderdiği meşin yuvarlak ağlarla buluştu 2:0. 90. dakikada Hasan Ali'den aldığı topu kontrol edip sol çarprazdan yaklaşık 25 metrelik mesafeden şapka çıkartılacak bir şut çeken Stoch, topu arka direğe yakın yere göndererek takımını 3.0 öne geçiren golü kaydetti ve maç bu skorla bitti. Bu sonuçla Fenerbahçe gruplara kalma adına rövanş öncesi büyük avantaj sağladı. Rövanş maçı 25 Ağustoş'ta İsviçre'de oynanacak.

Van Persie'ye kötü haber

2016 Avrupa Şampiyonası'na katılamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Hollanda, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nda mutlaka yer almak istiyor. Teknik direktör Danny Blind, 2 yıl sürecek eleme maratonunda 36 kişilik bir futbolcu ekibinden faydalanmayı düşünüyor. Blind'in tercihlerinde Robin van Persie yer almazken, Wesley Sneijder ise kadroda yer aldı.

Tribünlerde FETÖ'ye tepki

Fenerbahçe taraftarları Grasshoppers maçında FETÖ terör örgütü aleyhine pankartlar açtı. Taraftarlar, "Parelel ile savaşta Fenerbahçe en başta", "Büyük başkan Aziz Yıldırım=Demedik mi?", “Herkes bir şey söylerken Aziz Yıldırım tek bir şey söyledi: Ne şikesi memleket elden gidiyor" gibi pankartlarla hem Aziz Yıldırım'a destek verdi hem de FETÖ'ye tepki gösterdi. Taraftarlar ayrıca bu konuyla ilgili Galatasaray'a da tepki gösterirken ayrıca "Cemaat Fenerle başa çıkamaz" şeklinde tezahürat yaptı. Bu arada Grasshoppers maçında tribünler dolmadı. Maçı 20 bin kadar taraftar takip ederken 100 kadar Grasshopperslı da takımlarına destek verdi.